Αθλητισμος

Pandora Papers: Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι συνδέεται με offshore

Ιδιοκτήτης offshore φαίνεται να είναι και ο Τζανλούκα Βιάλι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι © EPA

Ρομπέρτο Μαντσίνι: Ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας επένδυσε σε παράκτιες εταιρείες, σύμφωνα με τα Pandora Papers.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, προπονητής της Εθνικής Ιταλίας ποδοσφαίρου, επένδυσε σε offshore εταιρείες, σύμφωνα με τα Pandora Papers.

Παράλληλα, ιδιοκτήτης offshore εταιρείας φέρεται να είναι και ένα άλλο πρώην αστέρι του ιταλικού ποδοσφαίρου: ο Tζανλούκα Βιάλι, αρχηγός της ιταλικής αποστολής της «Σκουάντρα Ατζούρα» στο Euro, το οποίο κέρδισε η Ιταλία το 2006.

Σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό L'Espresso, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Bastian Asset Holdings, με έδρα τον φορολογικό παράδεισο των βρετανικών Παρθένων Νήσων.

Στον ίδιο φορολογικό παράδεισο, σύμφωνα με το L'Espresso, βρίσκεται και η εταιρεία του Τζανλούκα Βιάλι, η Crewborn Holdings.

H πρώτη, προσθέτει το περιοδικό της Ρώμης, τον Νοέμβριο του 2008 αγόρασε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος. Η δε εταιρεία του Βιάλι, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που πραγματοποίησαν την έρευνα, χρησίμευσε για να στηριχθούν μια σειρά από ιταλικές οικονομικές δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι ο Τζανλούκα Βιάλι, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει πάρει τη βρετανική υπηκοότητα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ