Αθλητισμος

Σάκκαρη: Στο Νο. 14 μετά τη νίκη επί της Αντρεέσκου

Άνοδος τεσσάρων θέσεων για την Ελληνίδα τενίστρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Σάκκαρη: Το εξαντλητικό πρόγραμμα γυμναστικής της
H Μαρία Σάκκαρη © EPA/DAVE HUNT

Η Μαρία Σάκκαρη αναμένεται να βρεθεί στο Νο.14 του παγκόσμιου ταμπλό την ερχόμενη Δευτέρα.

Τέσσερις θέσεις ψηλότερα θα ανέβει η Μαρία Σάκκαρη στο παγκόσμιο ταμπλό μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Μπιάνκα Αντρεέσκου.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθεί πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα ανέβει στη θέση Νο.14 κάνοντας ρεκόρ καριέρας στο ranking. 

Πρόκειται για την υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει Ελληνίδα τενίστρια, με την Ελένη Δανιηλίδου να έχει φτάσει στο παρελθόν στη συγκεκριμένη θέση.

Ωστόσο, αν αποκλείσει την Καρολίνα Πλίσκοβα, μπορεί -σε συνάρτηση και με άλλα αποτελέσματα- να σκαρφαλώσει και στο νούμερο 13 του κόσμου

Ιστορική ανατροπή επί της προπέρσινης κατόχου 

Με μία μεγάλη ανατροπή, η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε της Μπιάνκα Αντρεέσκου και προκρίθηκε στους «8» του US Open. Είναι η πρώτη φορά που η Ελληνίδα πρωταθλήτρια φτάνει στα προημιτελικά του θεσμού.

Στα του αγώνα, η Αντρεέσκου, Νο.7 του παγκόσμιου ταμπλό και νικήτρια του τουρνουά το 2019, έκαμψε την αντίσταση της Σάκκαρη και πήρε το πρώτο σετ με 7-6 στο tie break.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και συνεχίζοντας να παίζει εξαιρετικό τένις και στο δεύτερο σετ, το κατέκτησε με 7-6 (ξανά σε tie break) και ισοφάρισε σε 1-1, οδηγώντας το παιχνίδι στο τρίτο σετ.

Εκεί, η Καναδή ξεκίνησε πιο δυνατά. Κράτησε το σερβίς της και έκανε το break στο πρώτο σερβίς της Σάκκαρη, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα για το 2-1. Ωστόσο, η Μαρία Σάκκαρη απάντησε με break στο break, μειώνοντας σε 2-1 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ισοφάριση στο σερβίς της, δίχως να δεχτεί πόντο.

Η Αντρεέσκου μετά το πέμπτο game χρειάστηκε ιατρικό time out και αποσύρθηκε για λίγο. Όταν επέστρεψε, φανερά επηρεασμένη από τον τραυματισμό της δεν μπόρεσε να αναπτύξει το παιχνίδι της και η Σάκκαρη επικράτησε με 6-3 κατακτώντας το τρίτο σετ και το ματς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ