Αθλητισμος

Roland Garros: Αποχώρησε από τη διοργάνωση ο Ρότζερ Φέντερερ

Ο Ματέο Μπερετίνι, τον οποίο θα αντιμετώπιζε ο Ελβετίς αύριο 7/6, θα προκριθεί χωρίς αγώνα στα προημιτελικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρότζερ Φέντερερ
Ρότζερ Φέντερερ © EPA/IAN LANGSDON

Προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό και εγχείριση στο γόνατο, ο Φέντερερ αποχώρησε από τη διοργάνωση του Roland Garros

Την αποχώρησή του από τη συνέχεια του Roland Garros (Ρολάν Γκαρός) ανακοίνωσε ο Ρότζερ Φέντερερ, που επρόκειτο να αντιμετωπίσει αύριο (7/6) για τη φάση των «16» τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι.

Ο Ελβετός, που σε δύο μήνες κλείνει τα 40, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι σκέφτεται σοβαρά να μη συνεχίσει στο παρισινό τουρνουά, μετά τη δύσκολη νίκη επί του Γερμανού Ντόμινικ Κέπφερ, αργά χθες το βράδυ, σε ένα ματς που κράτησε πάνω από 3,5 ώρες. Προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό και εγχείριση στο γόνατο, ο Φέντερερ έχει ξεκαθαρίσει ότι επικεντρώνει την προσοχή του στο Γουίμπλεντον, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπου σκοπεύει να να συμμετάσχει.

Ο Ελβετός με δήλωσή του γνωστοποίησε την αποχώρησή του από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Έτσι ο Ματέο Μπερετίνι θα προκριθεί χωρίς αγώνα στα προημιτελικά.

«Ύστερα από συζητήσεις με την ομάδα μου αποφάσισα ότι θα χρειαστεί να αποσυρθώ από το Ρολάν Γκαρός σήμερα. Έπειτα από δύο χειρουργεία στα γόνατα και έπειτα από έναν χρόνο αποθεραπείας είναι σημαντικό να ακούσω το σώμα μου και να βεβαιώσω ότι δεν θα πιέσω τον εαυτό μου τόσο γρήγορα. Είμαι ενθουσιασμένος που πήρα τρεις νίκες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα από την επιστροφή στα κορτ», ανέφερε στη δήλωσή του ο Φέντερερ.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ