Αθλητισμος

Champions League 2021: Οριστικά στο «Ντραγκάο» ο τελικός

Η επίσημη ανακοίνωση της UEFA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το στάδιο «Dragao» στην Πορτογαλία
Το στάδιο «Dragao» στην Πορτογαλία © EPA

Στο «Ντραγκάο», το γήπεδο της Πόρτο στην Πορτογαλία θα γίνει εν τέλει ο τελικός του φετινού Champions League με επίσημη ανακοίνωση της UEFA.

Βρήκε «σπίτι» τελικά ο φετινός τελικός του Champions League, ο οποίος θα διεξαχθεί στο «Ντραγκάο» της Πορτογαλίας.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Μαΐου 2021 η έδρα της Πόρτο θα είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει φέτος το σπουδαίο ραντεβού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με φιναλίστ τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι.

Από την Τουρκία στο Wembley και από 'κει στο Πόρτο

Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος, ο τελικός ήταν προορισμένος να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη αλλά λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων στην Τουρκία, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και έτσι η UEFA κατέληξε στην απόφαση να αλλάξει την έδρα.

Φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες ήθελαν την διοργανώτρια αρχή να μεταφέρει τον τελικό στο Wembley, μιας και οι δύο φιναλίστ είναι αμφότερες αγγλικές ομάδες και οι 4.000 οπαδοί (τόσα εισιτήρια έχουν δοθεί συνολικά) δεν θα χρειαζόταν να μετακινηθούν σε άλλη χώρα.

Ωστόσο, το project του Wembley ναυάγησε γρήγορα και η UEFA αναγκάστηκε να βρει αλλού «λιμάνι», με το «Ντραγκάο» να παρουσιάζεται ως η πιο ιδανική λύση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ