Αθλητισμος

Εuropean Super League: Μαινόμενος ο Τσέφεριν κατά των «ανταρτών»

«Βόμβες» για αποκλεισμό από Euro - Μουντιάλ - Ποιες τρεις ομάδες θα μείνουν εκτός ημιτελικών του Champions League

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
uefa.jpg
© EPA / RODRIGO JIMENEZ

European Super League: Αντιδράσεις από την UEFA και τον Αλεξάντερ Τσέφεριν για τη νέα διοργάνωση που ανακοίνωσαν οι 12 «αντάρτες».

Αντάρτικο έχει ξεσπάσει στην UEFA, μετά την απόφαση 12 μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων να συμμετάσχουν στη European Super League, αλλάζοντας αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το ποδόσφαιρο. H UEFA, ωστόσο, δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, θέλοντας να αποτρέψει τους συλλόγους να μπουν στο νέο σχηματισμό.  

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε σήμερα με σκληρή γλώσσα κατά του Αντρέα Ανιέλι για τη δημιουργία της European Super League και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι παίκτες που θα παίξουν στη νέα διοργάνωση, να αποκλειστούν από Euro και Μουντιάλ.

Τσέφεριν: Ποιους κατηγορεί για μαγειρέματα ετών και απληστία

 

«Η πρόκριση για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πρέπει να βασίζεται στην αθλητική αξία και όλοι να μπορούν να ανταγωνιστούν με όλους. Δεν μπορώ παρά να απορρίψω την κίνηση που έγινε. Είμαστε όλοι εναντίον αυτής της κίνησης» δήλωσε σήμερα ο Τσέφεριν και συνέχισε προειδοποιώντας ότι «οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν σε αυτή τη διοργάνωση, δεν θα μπορούν να παίξουν με τις εθνικές τους ομάδες. Σε αυτό συμφωνούν όλες οι συνομοσπονδίες».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της UEFA τόνισε: «Το 90% των χρημάτων της UEFA επιστρέφει στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην ελίτ. Η Super League δεν είναι έτσι, είναι επιχείρηση. Ενδιαφέρεται μόνο για τις… τσέπες και όχι για την αλληλεγγύη. Οι αξίες του ποδοσφαίρου είναι διαφορετικές. Δεν θα το επιτρέψουμε. Έχουμε ετοιμάσει ένα σύγχρονο και ελκυστικό Champions League, στο οποίο όλοι μπορούν να συμμετάσχουν και να κερδίσουν».

Ο πρόεδρος της UEFA έκανε λόγο κατά τις σημερινές του δηλώσεις σε «μαγειρέματα ετών» από τους Φλορεντίνο Πέρεθ και Αντρέα Ανιέλι. Όσο για τον πρόεδρο της Γιουβέντους, είπε ότι «δεν έχω συναντήσει άνθρωπο που να λέει τόσα ψέματα. Το Σάββατο το απόγευμα μου έλεγε ότι όλα είναι φήμες. Μου είπε θα σε ξαναπάρω σε μία ώρα και απενεργοποίησε το τηλέφωνο». Ο Τσέφεριν έβαλε κατά κατά του εκτελεστικού διευθυντή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, λέγοντας ότι «δεν έχω ξαναδεί τέτοιο άνθρωπο, μου έλεγε ότι είναι αναφανδόν υπέρ των αλλαγών».

Ο πρόεδρος της UEFA υποστήριξε ότι το Champions League μπορεί να επιβιώσει και χωρίς τις 12 ομάδες της Super League, τις οποίες κατηγόρησε για απληστία. «Δεν είναι όλο το ποδόσφαιρο διεφθαρμένο, μόνο ένα μικρό κομμάτι που καθοδηγείται από την απληστία». 

Μόλερ: Τρεις ομάδες εκτός των ημιτελικών του Champions League

Ο Δανός Γιέσπερ Μόλερ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, μίλησε στο Reuters και τόνισε ότι η διοργανώτρια αρχή του Champions League αναμένεται να ανακοινώσει μέχρι την Παρασκευή (23/4) την αποβολή των Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι από τα ημιτελικά του Champions League.

Πρόκειται για τις τρεις ομάδες που βρίσκονται ανάμεσα στους ιδρυτές της Εuropean Super League.

 

European Super League: Το ανακοινωθέν - «σεισμός» και το format της διοργάνωσης

Η ανακοίνωση για τη διοργάνωση της European Super League έγινε το βράδυ της Κυριακής (18/4) με ένα κοινό ανακοινωθέν των 12 ομάδων που μπαίνουν μπροστά στο «αντάρτικο».

Το κοινό ανακοινωθέν

«Δώδεκα από τις κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Ευρώπης συνήλθαν σήμερα για να ανακοινώσουν ότι συμφώνησαν στην ίδρυση νέας μεσοβδόμαδης διοργάνωσης, της Super League, η οποία θα διοικείται από τα ιδρυτικά μέλη της. Μίλαν, Άρσεναλ, Ατλέτικο, Τσέλσι Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Τότεναμ εντάχθηκαν ως ιδρυτικά μέλη. Αναμένονται ακόμη 3 σύλλογοι να ενταχθούν πριν από την εναρκτήρια σεζόν, που αναμένεται να εκκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα καταστεί εφικτό.

» Προχωρώντας, τα ιδρυτικά μέλη ανυπομονούν να κάνουν συζητήσεις με την UEFA και τη FIFA και να εργαστούν μαζί, σε συνεργασία, για να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τη νέα λίγκα και για το ποδόσφαιρο εν γένει. Ο σχηματισμός της Super League έρχεται σε έναν καιρό που η πανδημία επιτάχυνε την αστάθεια στο υπάρχουν οικονομικό ποδοσφαιρικό μοντέλο της Ευρώπης. Επιπροσθέτως, για αρκετά χρόνια, τα ιδρυτικά μέλη είχαν ως στόχο να βελτιώσουν την ποιότητα και την ένταση των υπαρχουσών ευρωπαϊκών διοργανώσεων κάθε σεζόν, και της δημιουργίας ενός format ώστε οι κορυφαίοι σύλλογοι και ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε μόνιμη βάση.

» Η πανδημία έδειξε ότι η στρατηγική και η εμπορική προσέγγιση απαιτούνται για να ενισχύσουν την αξία και να υποστηρίξουν για το καλό ολόκληρης της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής πυραμίδας. Τους πρόσφατους μήνες εκτεταμένοι διάλογοι έλαβαν χώρα στους μετόχους του ποδοσφαίρου, σχετικά με το μελλοντικό φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Τα ιδρυτικά μέλη πιστεύουν ότι οι λύσεις που προτάθηκαν σε αυτές τις συζητήσεις δεν λύνουν τα θεμελιώδη ζητήματα, μεταξύ των οποίων την ανάγκη για περισσότερα ποιοτικά παιχνίδια και επιπρόσθετες οικονομικές πηγές για όλη την ποδοσφαιρική πυραμίδα».

Το Format

  • 20 ομάδες μαζί με τα 15 ιδρυτικά μέλη και μηχανισμό πρόκρισης για πέντε ακόμη ομάδες κάθε χρόνο, με βάση τα επιτεύγματα την προηγούμενη χρονιά. 
  • Μεσοβδόμαδα ματς με όλες τις συμμετέχουσες ομάδες να συνεχίζουν να παίζουν στα αντίστοιχα εθνικά πρωταθλήματα, σεβόμενοι το εγχώριο καλεντάρι που είναι και η καρδιά του παιχνιδιού. 
  • Ξεκίνημα τον Αύγουστο, με τις 20 ομάδες να χωρίζονται σε δύο γκρουπ των 10, για να παίξουν εντός κι εκτός έδρας ματς. Οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται αυτόματα για τα προημιτελικά. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 4η και 5η θέση θα παίξουν σε playoffs δύο ματς για τις εναπομείνασες θέσεις των προημιτελικών. 
  • Τα νοκ-άουτ θα συνεχιστούν μέχρι τον τελικό του Μαΐου, ο οποίος θα είναι μονό ματς και θα διεξαχθεί σε ουδέτερο έδαφος.
  • To συντομότερο δυνατό θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη για τις γυναικείες ομάδες των συλλόγων, με γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ