Αθλητισμος

Η Ρωσία αποκλείστηκε από Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντιάλ

Μετά από το σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες
Ολυμπιακοί Αγώνες © Kyle Dias/Unsplash

Η Ρωσία αποκλείστηκε από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, Παραολυμπιακούς και το επόμενο Μουντιάλ.

Η αθλητική δικαιοσύνη αποφάσισε να αποκλείσει την Ρωσία από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα για τα δύο επόμενα χρόνια, μετά από το σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει. Συγκεκριμένα, η Ρωσία δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι, ούτε και στο Μουντιάλ του 2022.

Η Ρωσία δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο μπορεί να κατέβει στα προκριματικά των διοργανώσεων. Για παράδειγμα, η Ρωσία θα μπορέσει να αγωνιστεί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά όχι στην τελική φάση ακόμη και να καταφέρει βάσει βαθμολογίας να το κερδίσει.

Μείωση της ποινής αλλά αποκλεισμός από τις διοργανώσεις

Αρχικά, Παγκόσμιος Οργανισμός Αντί – Ντόπινγκ (WADA) WADA είχε αναγνωρίσει πως ο Ρωσικός Οργανισμός Αντί – Ντόπινγκ, RUSADA, δεν έχει εναρμονιστεί με τον κώδικα αντί – ντόπινγκ και ομόφωνα με τη στήριξη της Επιτροπής Συμμόρφωσης αποφάσισε την ποινή αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών για τέσσερα χρόνια από τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Πλέον, το CAS μείωσε την αρχική ποινή στα δύο χρόνια από τέσσερα, όμως και πάλι η Ρωσία δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2021. Τέλος, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,27 εκατ.δολαρίων στη RUSADA.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY