Αθλητισμος

Θρήνος στο «τελευταίο αντίο» του Ντιέγκο Μαραντόνα

Δίπλα στους γονείς του αναπαύεται ο «Θεός» του ποδοσφαίρου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το «τελευταίο αντίο» στον Ντιέγκο Μαραντόνα
Το «τελευταίο αντίο» στον Ντιέγκο Μαραντόνα © EPA/ENRIQUE GARCIA MEDINA

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε χθες το βράδυ ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Μετά τις συγκινητικές αντιδράσεις στο λαϊκό προσκύνημα, πλήθος κόσμου περίμενε να περάσει η πομπή από τους δρόμους του Μπουένος Αϊρες για να καταλήξει στο κοιμητήριο όπου θα γινόταν η ταφή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο μεγάλος Ντιέγκο πέρασε στην «αιωνιότητα», με την ολοκλήρωση της κηδείας του, στο κοιμητήριο Jardin της Μπέλα Βίστα, δίπλα στους τάφους της μητέρας του, Τότα, και του πατέρα του, Δον Ντιέγκο.

Ο «Θεός» του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, κηδεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευής στην Ελλάδα) σε μια ιδιωτική τελετή στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 25 άτομα.

Μέσα σε κλίμα απόλυτης συγκίνησης τα στενά συγγενικά του πρόσωπα, η Κλαούντια Βιγιαφάνιε και οι δύο κόρες τους Ντάλμα και Τζιανίνα, τα αδέρφια του, αλλά και 25 άτομα του πολύ στενού οικογενειακού κύκλου του μεγάλου Αργεντινού άσου, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον παίκτη και τον άνθρωπο που αποτέλεσε το μεγαλύτερο σύμβολο της Αργεντινής.

Μια μικρή ομάδα μέλων της οικογένειας και φίλων μετέφερε στο νεκροταφείο το φέρετρο του με τη σημαία της Αργεντινής τυλιγμένο πάνω του.

Argentine football legend Diego Maradona laid to rest | AFP

Το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μαραντόνα στο Προεδρικό Μέγαρο στην «Κάσα Ροσάδα» σταμάτησε λίγο πριν από τις 18:00 τοπική ώρα, μετά από 12 ώρες, έπειτα από απαίτηση της οικογένειας.

Η πομπή έφυγε μέσα από τη λεωφόρο «Πασέο Κολόν», με τον κόσμο να κυματίζει σημαίες της Αργεντινής, να τραγουδάει ποδοσφαιρικούς υμνους, καθώς σχημάτιζε μια τεράστια γραμμή από την πλατεία «Πλάθα ντε Μάγιο», όπου οι Αργεντινοί συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τον θρίαμβο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 που τους χάρισε ο Μαραντόνα.

maradona.jpg
© EPA/ENRIQUE GARCIA MEDINA

«Ο Ντιέγκο δεν είναι νεκρός, ο Ντιέγκο ζει», φώναζε το πλήθος, καθώς η νεκροφόρα κατευθυνόταν προς το κοιμητήριο, έξω από το Μπουένος Άιρες. 

Χιλιάδες θαυμαστές συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στα γήπεδα των συλλόγων όπου ο Μαραντόνα έπαιξε ποδόσφαιρο. Από το Μπουένος Άιρες (Αρχεντίνος Τζούνιορς και Μπόκα Τζούνιορς), στο Ροζάριο (Νιούελς Ολντ Μπόϊς) και στην Λα Πλάτα, όπου διετέλεσε προπονητής μέχρι τον θάνατό του. Το ίδιο συνέβη και στο γήπεδο της Ρίβερ Πλέιτ, της αντιπάλου της Μπόκα Τζούνιορς. Αλλωστε, ο Μαραντόνα ήταν και παραμένει ο άνθρωπος που κατάφερε να ενώσει τους Αργεντινούς.

Εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι, συγκεντρώθηκαν γύρω από τον Οβελίσκο της πρωτεύουσας, ένα παραδοσιακό μέρος για τον εορτασμό αθλητικών εκδηλώσεων.

Την ίδια ώρα, στη Νάπολι ο κόσμος συνέχιζε να θρηνεί την απώλεια του αγαπημένου του Ντιέγκο. Πλήθος κόσμου άναψε κεριά και βγήκε στην κεντρική πλατεία για να πει έστω και από μακριά το δικό του αντίο στον ήρωα της πόλης. Αλλοι κρέμασαν την φανέλα του στα μπαλκόνια ως ελάχιστο φόρο τιμής για τον άνθρωπο που έβγαλε την ομάδα της από την αφάνεια και μαζί της έγραψε ιστορία.

Οπαδοί της Νάπολι έξω από το γήπεδο τη ομάδας
Οπαδοί της Νάπολι έξω από το γήπεδο τη ομάδας © EPA/CIRO FUSCO

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ