Αθλητισμος

Μαραντόνα και «Χέρι του Θεού»: Το απίστευτο γκολ (βίντεο)

Στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1986

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα σημειώνει το «Χέρι του Θεού» κόντρα στην Αγγλία στα προημιτελικά του Μουντιάλ 1984
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα σημειώνει το «Χέρι του Θεού» κόντρα στην Αγγλία στα προημιτελικά του Μουντιάλ 1984 © Allsport/Getty Images/Ideal Image

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν θα ξεχαστεί ποτέ, ούτε φυσικά το «Χέρι του Θεού» που πέτυχε κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέτυχε ορισμένα από τα κορυφαία γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ.

Ο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο.

Στο Μουντιάλ του 1986, στο Μεξικό, ο Μαραντόνα σημείωσε ένα από τα πιο «ιστορικά» γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου.

Έχουν περάσει 34 χρόνια από το «Χέρι του Θεού» -το γκολ που σημείωσε με το χέρι ο Αργεντινός θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κόντρα στην Αγγλία στα προημιτελικά. Με μια κοφτή κίνηση που δεν την έπιασε το μάτι του διαιτητή, ο Μαραντόνα έστειλε με το χέρι την μπάλα στο τέρμα της Αγγλίας. Σε εκείνη τη διοργάνωση δεν υπήρχε VAR ή κάτι ανάλογο και έτσι το τέρμα μέτρησε κανονικά.

«Ήταν λίγο το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο το χέρι του Θεού» είχε πει ο Μαραντόνα σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες του. Το τελικό σκορ έληξε 2-1 υπέρ της Αργεντινής, με την ομάδα του Ντιέγκο να συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της μέχρι τον τελικό, όπου και κατέκτησε το τρόπαιο.

Μιλώντας χρόνια αργότερα για το περίφημο γκολ, ο Ντιέγκο Μαραντόνα δήλωνε πως αυτό που τότε αποκάλεσε το «Χέρι του Θεού» ήταν στην πραγματικότητα το «Χέρι του Ντιέγκο».

«Περίμενα τους συμπαίκτες μου να με αγκαλιάσουν και κανείς δεν ερχόταν… "Ελάτε αγκαλιάστε με, ειδάλλως ο διαιτητής δεν θα το επιτρέψει"» θυμήθηκε ο ποδοσφαιριστής για τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν μετά το «Χέρι του Θεού» στο Μουντιάλ του 1986.

«Αν και από την αρχή ένιωσαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, εκείνη την εποχή η FIFA δεν επέτρεπε στους βοηθούς να συζητήσουν τις αποφάσεις με τον διαιτητή» είχε πει χρόνια αργότερα ο βοηθός διαιτητή του αγώνα, Μπογκντάν Ντότσεβ.

Ντιέγκο Μαραντόνα - Το χέρι του ''Θεού'' (Μουντιάλ 1986).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ