Αθλητισμος

Νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ για τον Ολυμπιακό (video)

Προσαγωγές και ξέσπασμα Γιαννακόπουλου κατά των διαιτητών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69187-139408.jpg

«Άλωσε» ο Ολυμπιακός το ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας μια σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού, η οποία του δίνει το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 69 – 64 χωρίς να χάσει στιγμή το προβάδισμα στο σκορ. Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο break για τους «ερυθρόλευκους» επί του Παναθηναϊκού μετά από 21 χρόνια, σε αγώνα πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη δυστοκία και έλλειψη οργάνωσης των Πρασίνων και με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη στη ρακέτα (7π.) προηγήθηκαν με 12-4 στο 5΄. Οι Διαμαντίδης και Λάσμε ήταν οι καλύτεροι του Παναθηναϊκού.

Με τον Σπανούλη στον πάγκο και τον Κόλινς σε θέση οργανωτή ο Ολυμπιακός απέδωσε καλύτερα. Η απόφαση του Μπαρτζώκα να παίξει με τρία γκαρντ (Σπανούλη, Κόλινς, Σλούκα) έκανε τον Ολυμπιακό πιο γρήγορο σε άμυνα και επίθεση και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο (36-28). Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το άγχος του αντιπάλου του να διατηρήσει τη διαφορά ροκανίζοντας το χρόνο και με τον Διαμαντίδη να τους οδηγεί συν την πιεστική άμυνά τους, που άγγιζε τα όρια του φάουλ, έτρεξαν το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 22-8 και στο 39΄. Ένα λέι απ από τον Σπανούλη και οι ελεύθερε βολές έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Απρεπές ξέσπασμα Γιαννακόπουλου

Βαριές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εναντίον των διαιτητών του τρίτου τελικού, με τις αναφορές του να έχουν να κάνουν και με παράγοντες (πρώην και νυν) της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. «Σήμερα ο αγώνας ξεκίνησε εκβιαστικά. Δεν έπρεπε να αρχίσει. Ο ΕΣΑΚΕ είναι σαφής στον αριθμό των ανθρώπων αποστολής που πρέπει να είναι στον πάγκο. Σήμερα ήρθαν 29 από τον Ολυμπιακό. Πρέπει να εναρμονιζόμαστε με τους κανόνες και ζητάμε την επανάληψη του αγώνα, ενώ έχουμε ήδη κάνει ένσταση» είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. «Στο αγωνιστικό μέρος, σήμερα έγινε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Και αυτό που έχω να πω στον κ. Σχινά, στον κ. Κορομηλά και στον κ. Ψαριανό, είναι ότι εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης, ούτε Αλαφούζος για να κάθομαι να δέχομαι να με γ@@@νε μες το γήπεδο. Αυτό που έγινε σήμερα θα το βρούνε μπροστά τους» ήταν ο επίλογος των απίστευτων δηλώσεών του.

Προσαγωγές

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν και 59 προσήχθησαν πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο στάδιο ΟΑΚΑ. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια των ελέγχων στις θύρες εισόδου του σταδίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, έξι άτομα συνελήφθησαν για κατοχή μικροποσοτήτων κάνναβης, ένα για κατοχή σουγιά και ένα για κατοχή σπρέι πιπεριού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ