Αθλητισμος

Ο Πανιώνιος μένει εκτός Basket League

Δεν βρέθηκε επενδυτής και ο ιστορικός σύλλογος δεν θα συμμετάσχει στη νέα σεζόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Basket League
Basket League © EUROKINISSI/LATO KLODIAN

Εκτός Basket League μένει o Πανιώνιος, καθώς δεν βρέθηκε επενδυτής, με αποτέλεσμα ο ιστορικός σύλλογος να μην μπορεί να συμμετάσχει στη νέα σεζόν.

Ο Πανιώνιος τίθεται εκτός Basket League -εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη και πλέον επισημοποιήθηκε.

Ο Πανιώνιος δεν θα συμμετέχει τη νέα σεζόν στην Basket League, καθώς δεν βρέθηκε επενδυτής που θα καλύψει το οικονομικό κόστος.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Γιώργος Χριστοδουλόπουλος είχε ενημερώσει τον ΕΣΑΚΕ (28/09) πως η ομάδα θα «κατέβει» στο παρκέ, καθώς υπήρχε καταρχήν συμφωνία με υποψήφιο επενδυτή, οι διαδικασίες όμως δεν προχώρησαν.

Σε γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος Γιώργος Χριστοδουλόπουλος αναφέρει πως «με την ειλημμένη απόφασή μου να μη χρηματοδοτήσω την ομάδα και μετά και την απόσυρση ενδιαφέροντος του μοναδικού σοβαρού υποψήφιου επενδυτή που υπήρξε για την ΚΑΕ Πανιώνιος, η συνέχεια του Πανιωνίου θα είναι προφανώς εκτός Basket League».

Η δήλωση Χριστοδουλόπουλου για τον Πανιώνιο που μένει εκτός Basket League

«Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω επίσημα, ότι μόλις ενημερώθηκα ότι αποσύρεται το ενδιαφέρον του υποψήφιου επενδυτή για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατέχω στην ΚΑΕ Πανιώνιος, παρά την προφορική συμφωνία που υπήρξε εχθές σχετικά με τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας με τον εν Ελλάδι εντεταλμένο σύμβουλο του υποψηφίου επενδυτή.

» Και οι δύο πλευρές, κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να επισπευσθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης μετοχών και καταφέραμε με αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό να επιτύχουμε προφορική συμφωνία μέσα σε τρεις μόνον συναντήσεις και σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.

» Δυστυχώς, ανυπέρβλητο εμπόδιο στην όλη διαδικασία ήταν η πίεση χρόνου, ειδικά για τις διαδικασίες αδειοδότησης που απαιτούνται για τη συμμετοχή της ομάδας στην Basket League. Συγκεκριμένα, παρά τη χτεσινή προφορική συμφωνία (που ακολουθήθηκε από ανακοίνωσή μου περί συμφωνίας κατά τη διάρκεια του χθεσινού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ με τη σύμφωνη γνώμη του εν Ελλάδι εντεταλμένου συμβούλου του υποψηφίου επενδυτή) δεν κατέστη δυνατό να αποτυπωθεί εγγράφως η συμφωνία και ακολούθως να εγκριθεί από τους νομικούς συμβούλους των δύο πλευρών.

» Με την ειλημμένη απόφασή μου να μη χρηματοδοτήσω την ομάδα και μετά και την απόσυρση ενδιαφέροντος του μοναδικού σοβαρού υποψήφιου επενδυτή που υπήρξε για την ΚΑΕ Πανιώνιος, η συνέχεια του Πανιωνίου θα είναι προφανώς εκτός Basket League. Περί αυτού, θα έχω επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κο. Γαλατσόπουλο εντός της ημέρας».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ