Αθλητισμος

Κορωνοϊός: Πότε ανοίγουν τα κλειστά γήπεδα στην Ελλάδα

Τι δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στις 18 Μαΐου 2020 ανοίγουν όλα τα κλειστά γήπεδα για ατομική προπόνηση στην Ελλάδα
Στις 18 Μαΐου 2020 ανοίγουν όλα τα κλειστά γήπεδα για ατομική προπόνηση στην Ελλάδα/ © EUROKINISSI

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε πότε ανοίγουν τα κλειστά γήπεδα στην Ελλάδα - Τι θα ισχύει για τις προπονήσεις.

Για το πότε ανοίγουν τα κλειστά γήπεδα στην Ελλάδα μίλησε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στο εν λόγω ζήτημα κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 θα ανοίξουν όλα τα κλειστά γήπεδα της χώρας για ατομική και όχι ομαδική προπόνηση. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «θα μπορούν αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και πάνω όλων των ερασιτεχνικών σωματείων και όλων των αθλημάτων να προπονούνται σε ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις». Και πρόσθεσε: «Μιλάμε για ατομικές και όχι ομαδικές προπονήσεις. Οι ειδικοί επιστήμονες είπαν ότι μπορεί να γίνει χρήση μπάλας».

«Επίσης, θα λειτουργήσουν ξανά τα κολυμβητήρια ανοιχτά και κλειστά, ενώ θα υπάρξει ποσοτικός περιορισμός σε αριθμό αθλητών.  Σε μεγάλους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους θα έχουμε όριο έως 80 άτομα, σε ανοιχτούς και κλειστούς μικρούς αθλητικούς χώρους (γηπεδάκια μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) ένα άτομο ανά 30 τετραγωνικά μέτρα περίπου, ενώ θα έχουμε ποσοτικούς περιορισμούς και στις πισίνες (50άρες, 33άρες, 25άρες)» είπε ακόμη.

Και συμπλήρωσε: «Τέλος θα υπάρξει πρόβλεψη για να μπορούν να εισέλθουν στα γήπεδα οι αθλητές για τις σχολές ΣΕΦΑ πρώην ΤΕΦΑΑ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές και την πυροσβεστική».

Για την επανεκκίνηση του αθλητισμού και το ποδόσφαιρο ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο εξετάζεται πρωτόκολλο για ομαδική προπόνηση. Το πρωτόκολλο αυτό ήρθε από την επιτροπή της Super League 1 και τους γιατρούς των 14 ομάδων και εξετάζεται από τους επιστήμονες της επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τα στελέχη ΕΟΔΥ, ώστε έτσι να υπάρχει μία επίσημη απάντηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σιγά σιγά στο επόμενο στάδιο, δηλαδή, τις ομαδικές προπονήσεις, των ομάδων της Super League 1. Πάντα μιλάμε σε ανοικτούς χώρους».

Και διευκρίνισε: «Μέχρι σήμερα ήταν μεν προπόνηση 6-8 ατόμων, αλλά ουσιαστικά ήταν ατομική. Εξετάζεται το επόμενο βήμα, ώστε να κάνει η αρμόδια αρχή έναν προγραμματισμό. Βέβαια, εκείνοι αποφασίζουν σύμφωνα με τη διάταξη που έχουμε περάσει από τη Βουλή. Όποια απόφαση κι αν παρθεί θα είναι σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ και την αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ. Σε ότι αφορά τα άλλα αθλήματα, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ είμαστε σταντ-μπάι».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ