Αθλητισμος

Είδα μια προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης

Η πράξη δείχνει μέχρι στιγμής, πως είναι αδύνατο να τηρείς αυστηρά τα ιατρικά πρωτόκολλα και ταυτόχρονα να παίζεις μπάλα

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προπόνηση της Ρεάλ επί κορωνοϊού
Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Ζινεντίν Ζιντάν ©realmadrid.com / ANTONIO VILLALBA

Ο Νίκος Ασημακόπουλος παρακολούθησε live μέσω Skype μια προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης και εξηγεί τι σημαίνει προπόνηση και ποδόσφαιρο επί κορωνοϊού.

Παρακολούθησα πριν λίγο live μια προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης μέσω skype. Πιστέψτε με, δεν υπάρχει πιο αστείο θέαμα. Οι παίκτες κάνουν τροχαδάκια, στέλνουν με τακουνάκια τη μπάλα στο κεφάλι τους και την ξανακατεβάζουν, σουτάρουν σε κάτι τέρματα 1 Χ 1 και ντριπλάρουν κώνους. Αυτό είναι όλο! Μάσκα φοράει μόνο ο Ζιντάν που δίνει κάποιες υποτυπώδεις οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του. Και φυσικά, κανείς δεν έρχεται σε επαφή με κανένα... 
Στην πραγματικότητα κοροϊδεύονται μεταξύ τους όπως και στις υπόλοιπες ομάδες, προσπαθώντας να υπακούσουν σε οδηγίες που τους θέλουν... ετοιμοπόλεμους σε μια - δυο βδομάδες ώστε να αρχίσουν να παίζουν «κανονικά».

real-proponisi-koronoios.jpg
© realmadrid.com / ANTONIO VILLALBA

Η πράξη δείχνει μέχρι στιγμής, πως είναι αδύνατο να τηρείς αυστηρά τα ιατρικά πρωτόκολλα και ταυτόχρονα να παίζεις μπάλα. Ελάχιστοι, όμως, ενδιαφέρονται γι αυτή τη μικρή λεπτομέρεια. Η κρίση απέδειξε πως το ποδόσφαιρο το διοικούν στην πλειονότητά τους αδίστακτοι που ενδιαφέρονται μόνο για την μπίζνα τους. Μάλιστα, οι περισσότεροι, για να κατεβάσουν το κόστος της όλης επιχείρησης, δεν κάνουν ούτε το βασικό: να τους μαντρώσουν αυστηρά σε ξενοδοχείο αφού τους περάσουν από τεστ, χωρίς καμία επαφή με το περιβάλλον τους, μέχρι να τελειώσει, όπως τελειώσει, το κάθε πρωτάθλημα. Αντίθετα, τους αφήνουν να πηγαίνουν στα σπίτια τους μετά την προπόνηση, να έρχονται σε επαφή με οποιονδήποτε και την άλλη να γυρίζουν ξανά στο γήπεδο σαν να μην έτρεξε τίποτα.

Φυσικά, τα πρωταθλήματα θα συνεχιστούν (αν συνεχιστούν) σε συνθήκες lockdown για εκατομμύρια ανθρώπους που πρώτο τους μέλημα θα είναι η δουλειά τους, το σπίτι τους και γενικότερα το μέλλον τους, καθώς αρκετοί θα έχουν και νεκρούς στο στενό τους περιβάλλον.

Και φυσικά όλο αυτό που ετοιμάζεται να παιχτεί, θα είναι καρικατούρα ποδοσφαίρου χωρίς κόσμο στις κερκίδες, με τα μεγάφωνα να εκπέμπουν ιαχές και στις κερκίδες να κάθονται τα... πορτραίτα των απόντων φιλάθλων!
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ