Αθλητισμος

Βρετανός υδραυλικός-σέρφερ δαμάζει το κύμα (video)

Ύψους 24,3 μέτρων στο Ναζαρέ της Πορτογαλίας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
60008-119849.jpg

Ο 34χρονος Βρετανός σέρφερ, υδραυλικός και ναυαγοσώστης, Άντριου Κότον, κατάφερε με τη σανίδα του να σκίσει ένα κύμα ύψους 24,3 μέτρων στο Ναζαρέ της Πορτογαλίας. Ο Κότον αποφάσισε να σπάσει το ρεκόρ (23,7) μετά από μια καταιγίδα, η οποία δημιούργησε τεράστια κύματα στην παραλία Πράγια ντου Νόρτε.

n

Αν και έμπειρος ο Κότον δήλωσε ότι για πρώτη φορά στη ζωή πανικοβλήθηκε, καθώς η ορμή του νερού ένιωθε να τον παρασύρει στο βυθό.

n

Όταν βγήκε από τη θάλασσα ήταν η πρώτη φορά στα δέκα χρόνια που ένιωσε την ανάγκη να ειδοποιήσει τη σύζυγό του και μητέρα των δύο παιδιών του, για να την διαβεβαιώσει ότι είναι καλά στην υγεία του.

n

«Δεν έχω σκαρφαλώσει ποτέ σε κύμα όπως αυτό. Ήταν τρομακτικό, αλλά είσαι πάντα στα χέρια της μητέρας φύσης και αυτό είναι συναρπαστικό», δήλωσε ο Κότον.

n

Ο ρέκορντμαν σέρφερ από τη Χαβάη Γκάρετ ΜακΝαμάρα ήταν δίπλα στον Κότον με τζετ σκι.

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαρία Σάκκαρηω
Η Αθήνα επέστρεψε στον παγκόσμιο χάρτη του τένις και η Σάκκαρη της χάρισε μια αξέχαστη εβδομάδα

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο μπροστά στο κοινό της, όμως όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες έγιναν μάρτυρες μιας εμπειρίας που ξεπέρασε το αποτέλεσμα.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY