Αθλητισμος

Ο Φέντερερ δηλώνει θαυμαστής του Μάρκου Παγδατή

Το αντίο του τεράστιου Ρότζερ Φέντερερ στον κύπριο τενίστα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337993.jpg
Από την συνάντησή τους στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν το 2006 © INTIME SPORTS

Ο Μάρκος Παγδατής κρέμασε τα παπούτσια του μετά τον αποκλεισμό του από το Γουίμπλεντον και ο Ρότζερ Φέντερερ είχε μόνο λόγια αγάπης για αυτόν

Ο Μάρκος Παγδατής ήττήθηκε από τον Ματέο Μπερετίνι στον δεύτερο γύρο του φετινού Γουίμπλεντον και με αυτόν τον τρόπο κρέμασε τα παπούτσια του σε μια μεγαλειώδη πορεία χρόνων στο χώρο του τένις. Μια πορεία που σημαδεύτηκε από την εντυπωσιακή επιτυχία του 2006, όταν και έφτασε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν αλλά και από πολλές ατυχίες.

Ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα στον κύπριο αθλητή, τον οποίο εκτιμούσε για την αγάπη του για το τένις αλλά και για την ποιότητά του ως άνθρωπο. Σήμερα, με το αθλητικό τέλος να έχει φτάσει για τον Παγδατή, ο Φέντερερ έκανε ένα σχετικό tweet, στο οποίο αποκαλύπτει ότι έχει υπάρξει φαν του, ενώ μέχρι το τέλος του δικού του αγώνα, ο Ελβετός είχε να πει πολλά παραπάνω για τον καλύτερο κύπριο τενίστα στην ιστορία. 

Όταν κλήθηκε λοιπόν να σχολιάσει το τέλος του Μάρκου είχε να πει πολλά. «Θυμάμαι τον Μάρκο από το US Open 2004, όταν είχαμε παίξει σε ένα νυχτερινό ματς. Ήταν ακόμα πολύ νέος. Είχε μακριά μαλλιά. Νομίζω μου είχε πάρει σετ. Φαινόταν πόσο καλός θα γινόταν γιατί είχε την ταχύτητα, την τεχνική, το forehand, το backhand και όλα αυτά τον βοήθησαν στην εξέλιξη της καριέρας του. Είχε επίσης και τη νοοτροπία του νικητή, του άρεσε να παίζει στα μεγάλα γήπεδα. Ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που τα πήγε καλά εδώ και στην Αυστραλία, όταν έπαιζε μεγάλα ματς. Εκτός γηπέδου ήταν πάντα ένας υπέροχος τύπος, πάντα αστείος, άνετος και ευχάριστος για παρέα. Μου άρεσε και μέσα και έξω από το court.

Η συνεισφορά του στην Κύπρο ήταν πολύ μεγάλη, προερχόμενος απο μια μικρή χώρα. Ήταν ένας αθλητικός αστέρας. Είμαι βέβαιος ότι τον είχαν σαν ήρωα στη χώρα του. Ήταν απόλαυση να τον παρακολουθείς και σίγουρα θα μας λείψει» είπε χαρακτηριστικά ο Ρότζερ Φέντερερ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ