Αθλητισμος

Στο Μιλγουόκι θέλουν και δεύτερο Αντετοκούνμπο!

Ο Θανάσης κλήθηκε από τους Μπακς να δοκιμαστεί φέτος το καλοκαίρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
antetokounmpo-thanasis
Θανάσης Αντετοκούνμπο/©INTIMESports/ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Μεγάλα σχέδια φαίνεται πως έχουν οι Μπακς και για δεύτερο Αντετοκούνμπο. Ο Θανάσης κλήθηκε στο Μιλγουόκι να δοκιμαστεί φέτος το καλοκαίρι.

Το πρώτο πέρασμα του Θανάση Αντετοκούνμπο από το ΝΒΑ μάλλον έχει ήδη ξεχαστεί. Στο μονοετές συμβόλαιο που είχε κάνει τη σεζόν 2015-16 με τους Νιου Γιορκ Νικς, αγωνίστηκε μόλις δύο φορές μαζί τους και ξόδεψε τη χρονιά στην αναπτυξιακή Λίγκα. Ύστερα ήρθε η επιστροφή στην Ευρώπη με τη φανέλα της Ανδόρας και κατόπιν στην Ελλάδα για χάρη του Παναθηναϊκού.

Ουδέποτε έφυγε από το μυαλό του Θανάση η ιδέα να γυρίσει στο ΝΒΑ, οπότε ίσως μπροστά του να έχει την ιδανική ευκαιρία. Τουλάχιστον τρεις ομάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να τον συμπεριλάβουν στο ρόστερ τους για να συμμετέχει στο πασίγνωστο Summer League του Λας Βέγκας, που θα διεξαχθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Η μία ομάδα που του απηύθυνε πρόσκληση είναι οι Μιλγουόκι Μπακς και αυτός είναι ένας λόγος που ο Θανάσης το σκέφτεται: Να παίξει ξανά παρέα με τον αδερφό του, Γιάννη, όπως παλιά στον Φιλαθλητικό Ζωγράφου.

Άπαξ και αποδεχθεί την πρόταση για το Summer League και κάνει αξιοπρεπείς εμφανίσεις, τότε ο μεγαλύτερος ηλικιακά Αντετοκούνμπο που παίζει μπάσκετ, πιθανότατα θα βρει θέση στα «ελάφια». Κι ο Γιάννης τον θέλει δίπλα του για να λαμβάνει τις συμβουλές του.

Πάντως, όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες και έχουν άμεση συνάρτηση με τον Παναθηναϊκό. Το συμβόλαιο του 27χρονου φόργουορντ με τους «πράσινους» λήγει και ουδείς ξέρει αν θα ανανεωθεί. Ο κόσμος του «τριφυλλιού» τον θέλει, μια και πρόκειται για έναν χρήσιμο παίκτη σε πολλούς τομείς, δεν ξέρουμε όμως αν έχει την ίδια άποψη και ο Ρικ Πιτίνο. Αν μείνει ο Αμερικανός (κάτι που μοιάζει πιθανό) ίσως δεν υπάρχει χώρος για τον Αντετοκούνμπο. Όμως, ακόμη κι αν ανανεώσει, ίσως να μην έχει σημαντικό ρόλο. Οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά… 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ