Αθλητισμος

Τα δεδομένα στο «Παναθηναϊκό» πρότζεκτ του Βοτανικού

Μετά το ναυάγιο στο υπερφιλόδοξο πρότζεκτ του Athens Alive

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2138752_1_1.jpg
© ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ / INTIME SPORTS

«Παναθηναϊκή Πολιτεία»: Τι προσδοκά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από τη νυν και την… επόμενη κυβέρνηση

Διόλου τυχαία δεν ήταν η διαρροή πληροφοριών στις αρχές της εβδομάδας, πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη μετατροπή της περίφημης έκτασης στον Βοτανικό σε «Παναθηναϊκή Πολιτεία».

Η αλήθεια είναι πως μετά το ναυάγιο στο υπερφιλόδοξο πρότζεκτ του Athens Alive, ως μοναδική εφικτή λύση φαντάζει και είναι αυτή του Βοτανικού. Για την ακρίβεια του Ελαιώνα, όπως λέγεται η περιοχή, στα σύνορα του δήμου Αθηναίων με τον Ρέντη.

Πριν από λίγο υπήρξε ανεπίσημη ενημέρωση από το περιβάλλον του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη που πιστοποιεί πως «υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του Παναθηναϊκού για τη Διπλή Ανάπλαση», ενώ διαβεβαιώνεται ότι δεν πρόκειται για κάποιο προεκλογικό τρικ.

Άλλωστε, μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών όλοι καταλαβαίνουν πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νέα κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη είτε όχι. Άρα ο βασικός λόγος που ο Γιαννακόπουλος επέλεξε να δημοσιοποιήσει τις προχωρημένες ενέργειες γι’ αυτό το πρότζεκτ είναι για να πιέσει τη διαφαινόμενη νέα κυβέρνηση.

Μην ξεχνάμε πως πριν από λίγο καιρό ο Κώστας Μπακογιάννης, που αναμένεται να εκλεγεί δήμαρχος στην πρωτεύουσα, είχε φανεί θετικός στη δημιουργία γηπέδου για τον Παναθηναϊκό στη συγκεκριμένη περιοχή και οι συγγενικές του σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ίσως επιταχύνουν τις διαδικασίες. Έτσι κι αλλιώς, επί δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη είχε τεθεί επί τάπητος το θέμα του Βοτανικού-Ελαιώνα για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τις δικές της διαρροές, η ΝΔ μοιάζει να συναινεί στη δημιουργία ενός νέου αθλητικού πόλου στην πόλη της Αθήνας, αφού ουσιαστικά υπάρχει μόλις μια εκκρεμότητα.

Αυτή τη στιγμή, οποιοσδήποτε είχε τα χρήματα θα μπορούσε να πάει στο συγκεκριμένο οικόπεδο και να χτίσει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αφού το ΣτΕ έχει δώσει το «πράσινο φως»  και οι συντελεστές δόμησης υπάρχουν.

Το πλάνο αναφέρει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 40.000 θέσεων, ένα κλειστό 3.000 για τις ανάγκες του Ερασιτέχνη και ένα εμπορικό κέντρο, που όμως εδώ και χρόνια παραμένει «κουφάρι», αφού το είχε αναλάβει ο Βωβός.

Αυτό που πρέπει να αλλάξει για την υλοποίηση του σχεδίου είναι να αφαιρεθεί το Mall και στη θέση του να χτιστεί ένα γήπεδο μπάσκετ 15.000 θέσεων, ώστε να μεταφερθούν εκεί όλα τα τμήματα του συλλόγου. Πάντως, δεν χρειάζεται τόση μεγάλη γραφειοκρατία, όταν πρόκειται για τον ίδιο ήδη οριοθετημένο χώρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ