Αθλητισμος

Η Τσέλσι κέρασε… κώνειο τον Σωκράτη

Η Αρσεναλ συνετρίβη 4-1 και ούτε ο 15ος Έλληνας κατέκτησε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
chelsea
Europa League/ Chelsea ©INTIMENEWS/GEPA PICTURES

Οι Λονδρέζοι κατέκτησαν το Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη φορά (μετά το 2013), αφήνοντας τους κόκκινους συμπολίτες τους με άδεια χέρια. Η Τσέλσι επικράτησε 4-1 της Άρσεναλ στο μακρινό Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η τελευταία ποδοσφαιρική παράσταση του Εντέν Αζάρ με τη φανέλα της Τσέλσι έμελλε να είναι και η πιο συναρπαστική. Λίγο πριν ο Βέλγος ανακοινωθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο MVP των “μπλε” στον θρίαμβο με 4-1 επί της Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Οι Λονδρέζοι κατέκτησαν το Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη φορά (μετά το 2013), αφήνοντας τους κόκκινους συμπολίτες τους με άδεια χέρια. Αφενός έχασαν το τρόπαιο αφετέρου απώλεσαν την ευκαιρία να παίξουν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Έπειτα από ένα βαρετό ημίχρονο, που έμεινε στο 0-0, μετά την ανάπαυλα άρχισαν τα όργανα. Από ασίστ του Αζάρ ο Ζιρού άνοιξε το σκορ με φοβερή κεφαλιά στο 49’, ενώ δέκα λεπτά ο Βέλγος μάγος μοίρασε το 2-0 στον Πέδρο.

Ο Εντέν Αζάρ με πέναλτι έκανε το 3-0 και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα έπειτα από άψογο συνδυασμό με τον Ζιρού. Τι άλλο να κάνει;

Η Άρσεναλ κάποια στιγμή μείωσε σε 3-1 με τον Ιουόμπι, όμως δεν είχε ελπίδα.

Ο Σωκράτης ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος με ένα σωρό καίριες επεμβάσεις, ενώ στο δεύτερο απλά δεν μπορούσε να σταματήσει τους αντιπάλους. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος, δεν είχε ευθύνη στα γκολ, όμως μόνος του δεν ήταν σε θέση να αλλάξει την κατάσταση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ