Αθλητισμος

Από τον Σάμπρας στον Φέντερερ και τώρα στον Τσιτσιπά

Πώς η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί και όχι ως φάρσα

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2060966.jpg
© INTIME SPORTS

Ήταν πριν από 18 χρόνια και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2001. Τότε, στον χώρο του τένις παρέμενε ο Πιτ Σάμπρας. Ο Ελληνοαμερικανός που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’90 και τότε ήταν 31 ετών, μόλις μία χρονιά πριν σταματήσει οριστικά από την ενεργό δράση.

Ο Σάμπρας ήταν μάλιστα ο μετρ του Γουίμπλεντον, μετρώντας επτά κατακτήσεις. Κι εκείνο τον Ιούλιο πήγαινε για την όγδοη, ήταν το φαβορί.

Στον τέταρτο γύρο του φημισμένου αγγλικού Γκραν Σλαμ, ήρθε αντιμέτωπος με το next big thing εκείνης της εποχής. Έναν 19χρονο ονόματι Ρότζερ Φέντερερ. Τον ήξεραν μόνο οι φανατικοί του τένις, ως το πιο ανερχόμενο αστέρι.

Ο πιτσιρικάς Ελβετός με τα μακριά μαλλιά τότε, νίκησε τον φημισμένο αντίπαλό του με 3-2 σετ και άρχισε την εκτόξευσή του. Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή. Καταρχάς ξεπέρασε τον Σάμπρας σε κατακτήσεις Γουίμπλεντον έχοντας σήμερα οκτώ, συνολικά έχει 20 στα τέσσερα μεγαλύτερα τουρνουά και στα 37 του χρόνια πήγε φέτος στην Αυστραλία ως φαβορί στο Όπεν, το οποίο έχει σηκώσει έξι φορές. Όλοι ξέρουν πως τα αγωνιστικά του ψωμιά είναι λίγα και πως στο άμεσο μέλλον θα σταματήσει το τένις.

Χθες το πρωί αγωνίστηκε στον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν με έναν Έλληνα πιτσιρικά, που μέχρι τώρα τον ήξεραν οι φανατικοί του τένις και βέβαια οι συμπατριώτες του ως τοnext big thing των ημερών μας.

Ο 20χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς με τα μακριά μαλλιά νίκησε τον φημισμένο αντίπαλό του με 3-1 σετ και όλα συνηγορούν πως η δική του εκτόξευση έχει ήδη δρομολογηθεί.

Τη συνέχεια κανείς δεν την ξέρει, αλλά όλοι μπορούμε να τη φανταστούμε…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ