Αθλητισμος

Ο οπαδός να παρακαλάει να αφαιρεθούν βαθμοί από την ομάδα του

Οι αθλητικοί δικαστές που θα το φτάσουν ως το τέρμα, θα γράψουν ιστορία

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4593562.jpg
© ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Ένας κανονικός οπαδός του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ θα έπρεπε να παρακαλάει κάθε φορά που κάνουν επεισόδια τα βλαμμένα της ομάδας του, να αφαιρούνται βαθμοί. Είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει να κυριαρχεί η αλητεία στις κερκίδες και να αρχίσει να ξαναπηγαίνει φυσιολογικός κόσμος στα γήπεδα. 

Ο κανονισμός, άλλωστε, για αυτόν ακριβώς τον λόγο έγινε τόσο αυστηρός: για να αναγκάσει τις ΠΑΕ να πάρουν πλέον μέτρα, έχοντας μόνιμα πάνω από το κεφάλι τους σαν εφιάλτη αληθινές τιμωρίες που πραγματικά θα τσούζουν αφού θα μπορούν να στερήσουν πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές εξόδους ή να στοιχίσουν σε άλλους τον υποβιβασμό. 

Αν οι κανονισμοί εφαρμοστούν κατά γράμμα και για όλους, όπως στην περίπτωση της ΑΕΚ, κάθε ομάδα δεν θα ψάχνει πλέον νομικά παραθυράκια για να γλιτώσει αλλά θα βάλει πρώτη προτεραιότητα να μαζέψει τους οργανωμένους της και να τους πετάξει έξω, αν θέλει πραγματικά να παίζει σε κανονικό πρωτάθλημα που θα το βλέπουν κανονικοί φίλαθλοι με το ενδιαφέρον προσηλωμένο στο τερέν. Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία.

Έχει αποδειχθεί ότι τα πρόστιμα και τα ματς κεκλεισμένων των θυρών, στην πραγματικότητα είναι χάδια Δεν αγγίζουν κανένα και γι αυτό δεν λύνουν το πρόβλημα. Μόνο με μηδενισμούς και αφαιρέσεις βαθμών θα γίνει δουλειά. Μόλις το καταλάβουν όλοι αυτό, θα υπάρχει μια ελπίδα να ξαναδούμε ποδόσφαιρο αντί για πόλεμο παραστρατιωτικών ομάδων. 

Οι αθλητικοί δικαστές που θα το πάνε ως το τέλος, θα γράψουν ιστορία.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ