Αθλητισμος

Αυτές είναι οι 5 πιο εντυπωσιακές ποδοσφαιρίστριες

Το Μουντιάλ τελείωσε, το ποδόσφαιρο όμως θα συνεχίσει να μαγεύει

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_gettyimages-498207948.jpg
© Harry How/Getty / Ideal Images

Μπορεί όλος ο πλανήτης να παρακολούθησε με αγωνία ένα από τα πιο συναρπαστικά και αμφίρροπα Παγκόσμια Κύπελλα στην ιστορία, με τους αθλητές όλων των ομάδων να κλέβουν τις εντυπώσεις τόσο του ανδρικού φύλου, για τους προφανείς αθλητικούς λόγους, όσο και του γυναικείου.

Το άθλημα μπορεί να είναι ανδροκρατούμενο και οι περισσότερες γυναίκες να χαζεύουν 22 γυμνασμένους κάθε φορά που οι ομάδες κοντράρονται, τι γίνεται όμως όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται; Το γυναικείο ποδόσφαιρο, μπορεί να μην είναι τόσο διαφημισμένο σαν τον ανδρικό όμως είναι και αυτό ποιοτικό. 

Πολλές από αυτές τις αθλήτριες θα αγωνιστούν στο Γυναικείο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Γαλλίας του χρόνου το καλοκαίρι, άλλες έγιναν γνωστές από την παρουσία τους σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτές πάντως είναι οι 5 πιο εντυπωσιακές παίκτριες ποδοσφαίρου.

1. Sydney Leroux
Η 28χρονη αγωνίζεται στους Orlando Pride, οι οποίοι πρέπει να είναι πραγματικά υπερήφανοι που την έχουν στην ομάδα τους. Έχει γράψει τη δική της ιστορία στο αμερικανικό πρωτάθλημα, καθώς έχει αγωνιστεί σε άλλες 7 ομάδες. Αν και Καναδή, αγωνίζεται στην αμερικανική εθνική ομάδα από το 2011, έχοντας πετύχει 35 γκολ. Διατηρεί σχέση με τον ποδοσφαιριστή Dom Dwyer και ξεχωρίζει για το βλέμμα της.

 

 

Love is... whatever the hell you want it to be. ?

A post shared by Sydney Leroux Dwyer (@sydneyleroux) on

 

2. Alex Morgan
Γεννημένη στις 2 Ιουλίου του 1989, η Αμερικανίδα θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα του αμερικανικού ποδοσφαίρου και όχι άδικα. Από το 2017 αγωνίζεται στη Γαλλική Λυών, ενώ συνολικά στην καριέρα της έχει σκοράρει 147 φορές. Για την Μόργκαν έχουν γραφτεί εκατοντάδες άρθρα, όχι μόνο αμιγώς ποδοσφαιρικά αλλά και για τους λόγους που έχει κάποιος να την ακολουθήσει στο Instagram. Παράλληλα, για την Αμερικανίδα σταρ έχει γυριστεί και η ταινία «Alex & me».

 

 

??‍♀️

A post shared by Alex Morgan (@alexmorgan13) on

 

3. Julia Simic
Η 29χρονη Γερμανίδα είναι η πρώτη ευρωπαία της λίστας κι από φέτος θα φύγει για πρώτη φορά από την πατρίδα της για λογαριασμό της αγγλικής Γουέστ Χαμ. Η ξανθιά καλλονή έχει κατακτήσει μία φορά την Μπουντεσλίγκα και έχει αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα της χώρας της σε όλες τις ηλικίες.

 

 

4. Erica Cristiano Dos Santos
Η Κριστιάνο του γυναικείου ποδοσφαίρου είναι βραζιλιάνα και τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν. Η Έρικα, έχει κάνει δύο περάσματα από την ιστορική Σάντος, ενώ από το 2006 είναι βασικό στέλεχος της Σελεσάο. Εκτός από τις εμφανίσεις της στο γήπεδο, ξεχωρίζει και για την εξωτερική της εμφάνιση, όπως και η συμπαίχτρια της, Laure Boulleau.

 

 

E meus dias se tornam mais felizes!!! ?❤️⚽️✍?!!!! #maisumano #psgfeminine

A post shared by Erika Cristiano (@erikotinhac) on

 

5. Laure Boulleau
Η Γαλλίδα αμυντικός βρίσκεται στην πατρίδα της από την αρχή της καριέρας της και τα τελευταία 13 χρόνια έχει στεριώσει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Θεωρείται και όχι άδικα ως μια από τις πιο όμορφες αθλήτριες στον κόσμο και στο Μουντιάλ της Γαλλίας θα έχει στην ενδεκάδα της διοργανώτριας.

 

 

?☀️????? :) ???

A post shared by Boulleau (@laureboulleauofficiel) on

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ