Αθλητισμος

Μουντιάλ 2018: Να τιμωρηθούν οι σκόρερ της Ελβετίας για τον «αλβανικό αετό» ζητά η Σερβία (video)

Πώς σχολίασαν την κίνησή τους Τζάκα και Σακίρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xhaka.jpg
© EPA/LAURENT GILLIERON

Την τιμωρία των δύο σκόρερ ττης Ελβετίας,  του Γκρανίτ Τζάκα και του Σερντάν Σακίρι που πανηγύρισαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό, μετά τα γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σερβία, την Παρασκευή, στο ματς για τον πέμπτο όμιλο του Μουντιάλ, ζητά η σερβική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Παράλληλα, η Σερβία ανανακοίνωσε ότι θα διαμαρτυρηθεί στη FIFA και για το γεγονός ότι ο Σακίρι έπαιξε έχοντας στα παπούτσια του τη σημαία του Κοσόβου, αλλά και για «διάφορες αμφιλεγόμενες σημαίες», κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Όπως τονίζει η Telegraph, η οικογένεια του Τζάκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα Βαλκάνια καθώς ο πατέρας του φυλακίστηκε για τη δράση του υπέρ της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.  Έτσι εμφανίστηκε αμετανόητος για την κίνησή του και τόνισε μετά τον αγώνα. «Ειλικρινά, οι αντίπαλοι δεν με ενδιαφέρουν διόλου. Ηταν για τον λαό μου, που πάντα με στηρίζουν. Για εκείνους που δεν με παραμελούν, στην πατρίδα μου, από όπου είναι οι ρίζες των γονιών μου»

Από την άλλη, ο Σακίρι που έχει καταγωγή από το Κόσοβο και οι γονείς έχουν αλβανικές ρίζες, παραδέχθηκε ότι τον κυρίευσε ο ενθουσιασμός του.

«Δεν πρέπει να αναμειγνύουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρο ότι επικρατούν τα συναισθήματα και έτσι συμβαίνουν αυτά. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο ως κάτι που φέρνει τους ανθρώπους κοντά», δήλωσε από την πλευρά του ο προπονητής της Ελβετίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ