Αθλητισμος

Τι έκαναν οι Έλληνες στο ΝΒΑ φέτος

Ο τελικός έλεγχος της σεζόν για τα δικά μας παιδιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18857718.jpg
φωτό: ΑΠΕ (αρχείο)

Από χθες έχει ξεκινήσει το… φιλέτο του ΝΒΑ, δηλαδή τα πλέι οφς και πληροφοριακά σήμερα ξεκινά και ο Αντετοκούνμπο με τους Μπακς, δίνοντας στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδος το πρώτο ματς με τους Σέλτικς στη Βοστώνη.

Για να φτάσουμε ως εδώ προηγήθηκε μία επίπονη σεζόν πέντε μηνών και 82 αγώνων. Πέντε Έλληνες παίκτες αγωνίστηκαν φέτος στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου και αυτά είναι τα πεπραγμένα τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: Ολοκλήρωσε την πιο μεστή σεζόν της καριέρας του με τους Μπακς και παράλληλα την πιο αποδοτική. Είχε 26.9 πόντους μέσο όρο (τέταρτος στο πρωτάθλημα) και 10 ριμπάουντ, ενώ σε σχέση με πέρυσι ήταν ελάχιστα πεσμένος σε ασίστ, κλεψίματα και τάπες. Μέχρι το μέσον της χρονιάς ήταν σοβαρός υποψήφιος για MVP, αλλά μάλλον προηγούνται οι Χάρντεν, Λεμπρόν, Ουέστμπρουκ, που έκαναν τρομερές εμφανίσεις.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΦΟΣ: Αν και στα 29 του, ο Κουφός θεωρείται «βετεράνος» πια, καθώς φέτος ολοκλήρωσε τη δέκατη σεζόν του στο ΝΒΑ. Με τη φανέλα των Σακράμεντο Κινγκς είχε 6.7 πόντους και 6.6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, αποδεικνύοντας ότι παραμένει χρήσιμο εργαλείο.

Kosta Koufos 18 Points Full Highlights (3/9/2018)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν του πήγε καλά η δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ. Στο Σακραμέντο βρήκε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, έμεινε ελεύθερος και στο τέλος βρήκε συμβόλαιο (που λήγει το 2019 μάλιστα) με το Πόρτλαντ. Με τη νέα του ομάδα αγωνίστηκε μόλις φορά φέτος (2 πόντοι σε 4 λεπτά συμμετοχής) και στα πλέι οφ δύσκολα θα πάρει ευκαιρίες. Του χρόνου ίσως αλλάξει η κατάσταση. Σε 17 ματς είχε 2.1 πόντους μέσο όρο και άλλα τόσα ριμπάουντ.

ΤΑΪΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ: Ξεκίνησε διστακτικά ο ομογενής ρούκι των Ατλάντα Χοκς, αλλά τελείωσε τις φετινές του υποχρεώσεις ως βασικός στα «γεράκια». Αγωνίστηκε σε 56 παιχνίδια (17.4 λεπτά) και είχε 7.2 πόντους με 36% στα τρίποντα. Τον τελευταίο μήνα, που πήρε τα πάνω του, μέτρησε σχεδόν διπλάσιους μέσους όρους. Τη σεζόν 2018-19 θα βρίσκεται στον βασικό σχεδιασμό των Χοκς.

Tyler Dorsey  22 PTS: All Possessions (04/06/18)

NAZ ΜΗΤΡΟΥ-ΛΟΝΓΚ: Άλλο ένα παιδί με ρίζες από Ελλάδα, όπως φανερώνει και το πρώτο συνθετικό του επιθέτου του. Ανήκει στους Γιούτα Τζαζ, έβγαλε όλη τη χρονιά στη θυγατρική τους ομάδα στη G-League, αλλά πρόλαβε να κάνει την παρθενική του συμμετοχή στο ΝΒΑ. Σε ματς με το Ντένβερ, έπαιξε ένα λεπτό και ευστόχησε στο μοναδικό τρίποντο που επιχείρησε!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ