Αθλητισμος

Η «ανάσταση» της Σαπεκοένσε

Η χαροκαμένη βραζιλιάνικη ομάδα βρήκε λόγο για να πανηγυρίσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαπεκοένσε
EPA/LUIS EDUARDO NORIEGA A.

Τέτοιες ημέρες πριν από έναν χρόνο η Σαπεκοένσε θρηνούσε τον θάνατο 72 ατόμων, το ξεκλήρισμα ουσιαστικά μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Πέρα από τη λύπη για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων, ουδείς μπορούσε να σκεφτεί ότι η ποδοσφαιρική ομάδα που έδωσε χαρά στην περιοχή εντελώς αναπάντεχα, θα φτιαχνόταν ξανά σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Γι’ αυτό μάλιστα, όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες στη Βραζιλία πρότειναν να μην μπορεί να υποβιβαστεί για τα επόμενα τρία χρόνια η «Σαπέκο», μήπως και μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.

Η διοίκηση του συλλόγου δεν δέχτηκε τη χάρη, καθώς ήθελε να «αναστηθεί» στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις και επί ίσοις όροις.

Εν τέλει, οι «πράσινοι» της νότιας Βραζιλίας κατάφεραν να φτιάξουν  μια ομάδα από το μηδέν στην κυριολεξία και να γίνουν ανταγωνιστικοί άμεσα.

Διότι το βράδυ της Κυριακής, 20.000 άτομα πανηγύρισαν την πρόκριση της ομάδας στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, του αντίστοιχου Τσάμπιονς Λιγκ της Λατινικής Αμερικής.

Η Σαπεκοένσε νίκησε με 2-1 την Κοριτίμπα και κόσμος μαζί με παίκτες ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς, ενώ δεν έλειψε φυσικά και η συγκίνηση. Ιδιαίτερα, τις στιγμές που οι τρεις επιζώντες του αεροπορικού δυστυχήματος ανέβηκαν στο αμαξάκι που κουβαλά τους τραυματίες και έκαναν τον γύρο του θριάμβου.

ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ- ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΦΑΛΗΡΟ -GREEK GHOSTHUNTERS -PARANORMAL RESEARCH CREW

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ