- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
AEK - Μίλαν, 11 χρόνια μετά
Το σημερινό ματς στο ΟΑΚΑ ξυπνά αναμνήσεις από το 2006 και τη νίκη της «Ένωσης»
Έντεκα χρόνια παρά 19 μέρες από σήμερα, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τη Μίλαν σε ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ιταλική ομάδα δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή, έχοντας τότε στο ρόστερ της μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου: Ντίντα, Καφού, Μαλντίνι, Γκατούζο, Ιντσάγκι, Ζέεντορφ, Νέστα, Πίρλο, Ρονάλντο (αν και τραυματίας συνήθως) και φυσικά ο Κακά στα καλύτερά του ήταν μερικοί από τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο Κάρλο Αντσελότι!
Κι όμως, η ΑΕΚ του Σέρα Φερέρ κατάφερε να νικήσει αυτή τη dream team με 1-0, χάρη σε ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ που μνημονεύεται ως και σήμερα.
Μάλιστα, αυτή η φάση έχει μείνει ιστορική. Παρότι το 2006 το youtube βρισκόταν στους πρώτους μήνες λειτουργίας του και τα περισσότερα κινητά δεν είχαν κάμερα, είναι αρκετοί αυτοί που σκέφτηκαν να απαθανατίσουν το φάουλ του Σέζαρ, προβλέποντας ότι κάτι… καλό θα συμβεί. Μάλιστα, το πλέον αστείο της υπόθεσης είναι ότι κανείς δεν ήθελε να χτυπήσει το φάουλ ο Λυμπερόπουλος, ο οποίος βρέθηκε κι αυτός κοντά στην μπάλα.
Το παρακάτω βίντεο είναι κατατοπιστικό:
Δυστυχώς, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να προκριθεί στην επόμενη φάση, αφού η Μίλαν έχασε… μυστηριωδώς και την τελευταία αγωνιστική από τη Λιλ εντός έδρας, με αποτέλεσμα να περάσουν οι Γάλλοι αντί για την ελληνική ομάδα.
Εκείνη τη σεζόν, η Μίλαν επισκέφτηκε ξανά το Ολυμπιακό Στάδιο, στις 23 Μαϊου του 2007, όταν και νίκησε με 2-1 τη Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Σήμερα, οι «κιτρινόμαυροι» φιλοξενούν ξανά τους «ροσονέρι», αυτή τη φορά για το Γιουρόπα Λιγκ. Τίποτα δεν είναι όπως τότε, ειδικά για τη Μίλαν που έχει ένα πολύ χειρότερο ρόστερ, έναν μέτριο προπονητή που βρίσκεται κοντά στην απόλυση (Μοντέλα), αλλά δεν παύει να παραμένει μια τεράστια ομάδα.
H AEK πήρε ισοπαλία 0-0 στο «Σαν Σίρο» πριν από 15 μέρες, αλλά θέλει έστω έναν βαθμό για να παραμείνει φαβορί για την πρόκριση.
Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή έχει ως εξής: Μίλαν 7, ΑΕΚ 5, Ριέκα 3, Αούστρια 1.
Παράλληλα με το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, στις 8 το βράδυ κοντράρονται Ριέκα-Αούστρια στην Κροατία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δυο μεγάλες χώρες, δυο ενθουσιώδεις λαοί, μια λατινική γλώσσα, ένα παγκόσμιο κύπελλο
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας
Η Αγγλία και η Γαλλία έχουν συναντηθεί 32 φορές και τρεις από αυτές ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Ο τρίτος άνθρωπος μετά τους Ζαγκάλο και Μπεκενμπάουερ που σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής
Ήταν κοινό μυστικό ότι ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου θα αναλάμβανε τους “μπλε” μετά το Μουντιάλ του 2026
Ο Άνταμ Σίλβερ δεν αποκάλυψε την εκτίμηση του
Συστάσεις να φορούν μάσκες όσοι εργάζονται ή ταξιδεύουν
Προκρίθηκε στα ημιτελικά χωρίς να χάσει σετ από την Παρκς
Την ερχόμενη Κυριακή, Ισπανία και Αργεντινή θα αναμετρηθούν στο στάδιο MetLife στο Νιου Τζέρσεϊ
«Όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα»
Στα δαχτυλίδια θα υπάρχουν ανάγλυφα το Παγκόσμιο Κύπελλο, το έτος διεξαγωγής και η ένδειξη «Παγκόσμιοι πρωταθλητές»
Viral το video που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Η βιωματική δράση της Kaizen Gaming και της AccessibALL στο Kaizen Campus ανέδειξε πώς η τεχνολογία και η καινοτομία μπορούν να κάνουν την εμπειρία του γηπέδου πραγματικά προσβάσιμη σε όλους
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας οδεύει ολοταχώς προς τέταρτη θητεία παρά τις έντονες αντιδράσεις
Τι δήλωσε ο Greek Freak για τον Αργεντινό θρύλο
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η ανάρτησή της στο Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.