- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
AEK - Μίλαν, 11 χρόνια μετά
Το σημερινό ματς στο ΟΑΚΑ ξυπνά αναμνήσεις από το 2006 και τη νίκη της «Ένωσης»
Έντεκα χρόνια παρά 19 μέρες από σήμερα, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τη Μίλαν σε ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ιταλική ομάδα δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή, έχοντας τότε στο ρόστερ της μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου: Ντίντα, Καφού, Μαλντίνι, Γκατούζο, Ιντσάγκι, Ζέεντορφ, Νέστα, Πίρλο, Ρονάλντο (αν και τραυματίας συνήθως) και φυσικά ο Κακά στα καλύτερά του ήταν μερικοί από τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο Κάρλο Αντσελότι!
Κι όμως, η ΑΕΚ του Σέρα Φερέρ κατάφερε να νικήσει αυτή τη dream team με 1-0, χάρη σε ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ που μνημονεύεται ως και σήμερα.
Μάλιστα, αυτή η φάση έχει μείνει ιστορική. Παρότι το 2006 το youtube βρισκόταν στους πρώτους μήνες λειτουργίας του και τα περισσότερα κινητά δεν είχαν κάμερα, είναι αρκετοί αυτοί που σκέφτηκαν να απαθανατίσουν το φάουλ του Σέζαρ, προβλέποντας ότι κάτι… καλό θα συμβεί. Μάλιστα, το πλέον αστείο της υπόθεσης είναι ότι κανείς δεν ήθελε να χτυπήσει το φάουλ ο Λυμπερόπουλος, ο οποίος βρέθηκε κι αυτός κοντά στην μπάλα.
Το παρακάτω βίντεο είναι κατατοπιστικό:
Δυστυχώς, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να προκριθεί στην επόμενη φάση, αφού η Μίλαν έχασε… μυστηριωδώς και την τελευταία αγωνιστική από τη Λιλ εντός έδρας, με αποτέλεσμα να περάσουν οι Γάλλοι αντί για την ελληνική ομάδα.
Εκείνη τη σεζόν, η Μίλαν επισκέφτηκε ξανά το Ολυμπιακό Στάδιο, στις 23 Μαϊου του 2007, όταν και νίκησε με 2-1 τη Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Σήμερα, οι «κιτρινόμαυροι» φιλοξενούν ξανά τους «ροσονέρι», αυτή τη φορά για το Γιουρόπα Λιγκ. Τίποτα δεν είναι όπως τότε, ειδικά για τη Μίλαν που έχει ένα πολύ χειρότερο ρόστερ, έναν μέτριο προπονητή που βρίσκεται κοντά στην απόλυση (Μοντέλα), αλλά δεν παύει να παραμένει μια τεράστια ομάδα.
H AEK πήρε ισοπαλία 0-0 στο «Σαν Σίρο» πριν από 15 μέρες, αλλά θέλει έστω έναν βαθμό για να παραμείνει φαβορί για την πρόκριση.
Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή έχει ως εξής: Μίλαν 7, ΑΕΚ 5, Ριέκα 3, Αούστρια 1.
Παράλληλα με το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, στις 8 το βράδυ κοντράρονται Ριέκα-Αούστρια στην Κροατία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο ομάδες μένουν στο 0 - 0
Bρέθηκε στο έδαφος δείχνοντας να πονάει πολύ
Οι «κιτρινόμαυροι» παρέμειναν στην αγγλική πρωτεύουσα μετά την αναμέτρηση με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ
Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις
Η Άνοδος, η Σύγκρουση και ο Μύθος του Γιώργου Βαρδινογιάννη
Ο σπουδαίος επιθετικός του «τριφυλλιού» αποχαιρέτησε τον «Καπετάνιο»
Η ανάρτηση και η αναφορά στον Γκέμπελς
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ απολογήθηκε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για το σχόλιο που έκανε σε διαδικτυακή εκπομπή
Τι προβλέπει για τις ομάδες
Το αίτημα στη Super League
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Προσπάθησε αλλά λύγισε η Ελληνίδα τενίστρια
Υπογραφή Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ της Ε.Γ.Ο. της Πολιτείας και της LAMDA Development
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Τι αποκάλυψε ο Έλληνας αστέρας
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Βρήκε ξανά δίχτυα κόντρα στη Σέλτικ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.