Αθλητισμος

Ο σοκαριστικός τραυματισμός που επισκίασε την πρεμιέρα του ΝΒΑ (video)

Ο Γκόρντον Χέιγουορντ έσπασε τον αστράγαλό του σε μια ανατριχιαστική στιγμή και θα χάσει όλη τη σεζόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7η Αγ. Παναθηναϊκός vs ΑΕΛ Λάρισα 2-1 όλα τα γκολ

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του ΝΒΑ δεν θα ξεχαστεί ποτέ, λόγω του πολύ σοβαρού τραυματισμού του Γκόρντον Χέιγουορντ. Σε μια ανύποπτη στιγμή, μόλις στο πέμπτο λεπτό, ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ των Μπόστον Σέλτικς, προσγειώθηκε άσχημα στο παρκέ, με αποτέλεσμα να σπάσει τον αστράγαλό του.

Ήταν τόσο άσχημη η εικόνα, που ο σκηνοθέτης του ματς με τους Καβαλίερς έδειξε μόλις ένα πλάνο από το πόδι του άτυχου παίκτη κι αυτό κατά λάθος. Όλοι οι παίκτες τραβούσαν τα μαλλιά τους, ο κόσμος στις εξέδρες έκλαιγε, ώσπου ο Χέιγουορντ να φύγει στα αποδυτήρια χειροκροτούμενος. Πριν καν τελειώσει το ματς, ο 27χρονος αναχώρησε για τη Βοστώνη ώστε να υποβληθεί σε εγχείρηση. Δεν έχει γίνει γνωστός ο χρόνος απουσίας του από τα γήπεδα, αλλά υπολογίζεται σε 9-12 μήνες.

Πέρα από τον άσχημο τραυματισμό, οι Σέλτικς έχουν να διαχειριστούν μια νέα κατάσταση, αφού θα στερηθούν έναν παίκτη από τον οποίον περίμεναν 20+ πόντους φέτος.

Στον χθεσινό εναρκτήριο αγώνα, σαφώς επηρεασμένοι από το χτύπημα του συμπαίκτη τους, άργησαν να συνέλθουν, αλλά απέδειξαν ότι θα είναι σκληρά καρύδια παρά την απώλεια. Το Κλίβελαντ πήρε προβάδισμα 18 πόντων, όμως στο δεύτερο μέρος οι Σέλτικς επέστρεψαν και έκαναν το ματς ντέρμπι. Εν τέλει στο τέλος έχασαν με τρεις πόντους διαφορά, 102-99. Ο Λεμπρόν Τζέιμς πραγματοποίησε άλλη μια μαγική εμφάνιση με 29 πόντους, 16 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Το κενό του Χέιγουορντ θα κληθεί να καλύψει ο 20χρονος Τζέιλεν Μπράουν, που σημείωσε 25 πόντους, ενώ ο Ίρβινγκ πέτυχε 22 πόντους στην επιστροφή του στο Κλίβελαντ. Σαφέστατα και αποδοκιμάστηκε, αλλά στο τέλος είχε εγκάρδιο εναγκαλισμό με όλους τους πρώην συμπαίκτες του, ακόμη και με τον Λεμπρόν. Φαίνεται, πως το σοκ από το κάταγμα του Χέιγουορντ, ένωσε τους πάντες ή τουλάχιστον μαλάκωσε τις αντιπαλότητες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ