Αθλητισμος

Έξω από την Εθνική του Ιράν οι δύο του Πανιωνίου

Επειδή έπαιξαν εναντίον ομάδας του Ισραήλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367379-759715.jpg
LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν απέκλεισε μέχρι νεωτέρας από την Εθνική ομάδα τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου Μασούντ και Χατζισαφί επειδή έπαιξαν με την ομάδα τους στον επαναληπτικό απέναντι στην ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ, στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League. Οι δύο δεν είχαν αγωνιστεί στο πρώτο εκτός έδρας ματς στο Ισραήλ αλλά μόνο στην ρεβάνς

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού του Ιράν, Μοχάμαντ Ρέζα Νταβάρζ Τανί, δήλωσε: «Επειδή οι Μασούντ και Χατζισαφί διέσχισαν την κόκκινη γραμμή, δεν ανήκουν πλέον στην εθνική ομάδα του Ιράν. Εδώ και 38 χρόνια κανείς αθλητής δεν δέχτηκε να αντιμετωπίσει αντίπαλο από το Ισραήλ, ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα, δύο ποδοσφαιριστές έκαναν το αντίθετο λόγω δέσμευσης με τον σύλλογό τους. Τί γίνεται, όμως, με την δέσμευσή τους απέναντι στο σπουδαίο ιρανικό έθνος;». 

Και πρόσθεσε: «Είναι λογικό για την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να πάρει μια σοβαρή απόφαση για το μέλλον των δύο ποδοσφαιριστών αλλά για την ώρα ο Μασούντ Σοτζέι και ο ΕχσάνΧατζισαφί δεν θα θα κληθούν στην Εθνική ομάδα». 

Την οριστική απόφαση για την τύχη τους θα πάρει το κράτος του Ιράν, το υπουργείο Αθλητισμού και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία και όχι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κάρλος Κεϊρόζ.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του κράτους του Ιράν».

Το Ιράν και το Ισραήλ δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις. Εκατοντάδες Ιρανοί ανέβασαν στον λογαριασμό της FIFA και έκαναν trend το hashtag, #saveshojaeiandhajsafi. «Σώστε τους Μασούντ και Χατζισαφί». Οι δύο παίκτες χάνουν το Μουντιάλ της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018 καθώς η Εθνική τους έχει ήδη προκριθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ