Αθλητισμος

Ο Πολ Πιρς θα έχει το φινάλε που του αξίζει (video)

Ο 39χρονος υπέγραψε «τυπικό» συμβόλαιο με τους Σέλτικς για να κλείσει την καριέρα του σε αυτούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
364221-753264.jpg
EPA/ERIK S. LESSER CORBIS

Μέσα σε 15 χρόνια, ο Πολ Πιρς έγινε ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς. Ο τρόπος με τον οποίο έφυγε για το Μπρούκλιν το 2013 ξένισε πολλούς, όμως οι «πράσινοι» του ΝΒΑ βρήκαν τρόπο να επανορθώσουν και να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

Τον περασμένο Απρίλιο ο 39χρονος παίκτης ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση και χθες υπέγραψε το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του με την αγαπημένη του ομάδα.

Είναι ένα μηδενικό συμβόλαιο, ώστε ο Πιρς να τελειώσει την καριέρα του στην ομάδα που την άρχισε. Ίσως να αγωνιστεί σε ένα φιλικό ματς πριν αρχίσει η κανονική περίοδος, ενώ μέσα στη σεζόν θα δει τη φανέλα του να αποσύρεται και να μένει για πάντα στην οροφή του γηπέδου TD Garden.

Ο Πιρς είναι ο πρώτος σε εύστοχα τρίποντα, βολές και κλεψίματα στην ιστορία της ομάδας και ο δεύτερος σκόρερ της, πίσω από τον θρύλο Τζον Χάβλιτσεκ. Το 2008 οδήγησε τους Σέλτικς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο δεύτερο βίντεο, βλέπουμε το τελευταίο του παιχνίδι στην έδρα των Σέλτικς, ως παίκτης των Κλίπερς τον περασμένο Φεβρουάριο. Εκεί ο Πιρς ευστόχησε σε τρίποντο κόντρα στην παλιά του ομάδα, αποθεώθηκε από τον κόσμο (!) και δακρυσμένος φίλησε το παρκέ. Πραγματικά συγκλονιστικές στιγμές…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ