Αθλητισμος

Επιστρέφει στην Ευρώπη ο Πανιώνιος

Σήμερα το πρώτο ματς με την Γκόριτσα για το Γιουρόπα Λιγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363516-751963.jpg
ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports

Μετά από εννιά χρόνια, ο Πανιώνιος επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σήμερα ανοίγει την αυλαία των επίσημων υποχρεώσεων για τις ελληνικές ομάδες. Οι Νεοσμυρνιώτες αγωνίζονται στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και στις 10 το βράδυ φιλοξενούν τη σλοβενική Γκόριτσα.

Είναι πασιφανές πως η ελληνική ομάδα είναι το φαβορί, όμως χρειάζεται προσοχή για να έρθει ένα σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα.

Αρκετά είναι τα ερωτηματικά για τη φετινή δυναμική του Πανιωνίου. Την ομάδα έφτιαξε ουσιαστικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης και απογείωσε πέρυσι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, φτάνοντάς τη στο σημείο να διεκδικεί ακόμη και το πρωτάθλημα!

Ο Σέρβος έφυγε και τη θέση του πήρε ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος έχει περάσει από Κέρκυρα και Ατρόμητο και μένει να δούμε αν θα ανταπεξέλθει σε πιο υψηλό επίπεδο. Παράλληλα, έχουν αποχωρήσει και αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές όπως οι Ρισβάνης-Σιώπης που πήγαν στον Ολυμπιακό και ο Τασουλής που πήγε στη γαλλική Λανς. Για τη θέση του Ρισβάνη αποκτήθηκε ο Μπανανά από τον Πλατανιά, μια καλή λύση δηλαδή, ενώ καλά λόγια ακούγονται για τον αριστερό μπακ από το Ιράν, Χατζί Σαφί, που θα καλύψει το κενό του Τασουλή.

Δεν έχει αποκτηθεί ακόμα αντι-Σιώπης στη μεσαία γραμμή, ούτε ένας επιθετικός για τον Μπεν, που γύρισε στον Ολυμπιακό.

Το βίντεο είναι από το τελευταίο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του Πανιωνίου (ακολούθησαν και δύο για το Ιντερτότο), τη σεζόν 2007-08. Φιλοξένησε την αδιάφορη γαλλική Μπορντό και ήθελε μια ισοπαλία για να περάσει στους «32» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Προηγήθηκε με 2-0, αλλά στο τέλος έχασε…

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ