- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο «3Χ3» η ανεκτίμητη αξία του παιχνιδιού
Όποιος κατάφερε να δει έστω για λίγο από την τηλεόραση τα «3Χ3» του μπάσκετ που έγιναν στη Σύρο και την Ίο σίγουρα λαχτάρησε τη χαρά του παιχνιδιού που τόσο έχει λείψει στους περισσότερους.
Ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς, η Μάλτση, ο Κακιούζης, ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου κι ένα σωρό άλλοι κάτω από το μόνιμα χαμογελαστό βλέμμα του Παναγιώτη Γιαννάκη έπαιζαν (επιτέλους!) για το κέφι τους και δεν ήθελαν να σταματήσουν. Με ένα μόνιμα ευτυχισμένο πρόσωπο χαίρονταν την κάθε στιγμή, είτε νικούσαν είτε έχαναν.
Μπορούμε να φανταστούμε πόσο καλύτερα θα περνούσαμε αν καταφέρναμε να μετατρέψουμε ολόκληρη τη ζωή μας σε παιχνίδι. Από την πολιτική και τις συναλλαγές, μέχρι το «καλημέρα» στον άγνωστο που περνάει δίπλα μας. Να παίζουμε παντού για να γελάμε, αντί να φανατιζόμαστε. Να μη μας νοιάζει το αποτέλεσμα αλλά η συμμετοχή. Και γενικά να περνάμε καλά ό,τι κι αν κάνουμε, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα.
Όμως η φύση μας αλλά και οι συνθήκες που δημιουργήσαμε μας οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο: στον ανταγωνισμό, στο κυνήγι της δόξας, της δύναμης, της εξουσίας, του χρήματος και σε σειρά άλλων πραγμάτων που τα έχουμε μετατρέψει σε κορυφαίες αξίες, έστω κι αν κατά βάθος ξέρουμε πως μ' αυτά και μ' αυτά κάναμε τη ζωή μας από δύσκολη μέχρι αφόρητη.
Αν το καλοσκεφτούμε, κι οι ίδιοι οι μπασκετικοί σούπερσταρ πριν φτάσουν σ' αυτό το καλοκαίρι και στη χαρά που έδωσαν και πήραν, έγιναν γνωστοί και μάζεψαν γύρω τους χιλιάδες ανθρώπους ακριβώς επειδή στερήθηκαν από νωρίς το αληθινό παιχνίδι και μπήκαν στο τριπάκι του σκληρού πρωταθλητισμού. Για να φτάσουν να παίζουν στα πλακάκια της Ίου πούλησαν την αναγνωρισιμότητά τους σε εκδηλώσεις που δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν υπήρχαν και σπόνσορες. Κι αν ακούγατε τις δηλώσεις των τοπικών παραγόντων θα καταλαβαίνατε ότι όλο αυτό έγινε για να έρθουν περισσότεροι τουρίστες στο νησί και για τίποτ' άλλο.
Είναι η νοοτροπία με την οποία μεγαλώνουν και τα νέα παιδιά καθοδηγημένα από τους γονείς τους. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από το τελευταίο περιστατικό όπου οι πατεράδες και οι μανάδες πλακώθηκαν μεταξύ τους μετά από έναν τελικό μπάσκετ κορασίδων, με τα κοριτσάκια να τους παρακαλάνε κλαίγοντας να σταματήσουν.
Σίγουρα, το παιχνίδι έχει χαθεί και φρόντισε γι' αυτό ο τρόπος με τον οποίο φτιάξαμε τη ζωή μας. Αλλωστε, όλα τα games είναι πλέον επαγγελματικά. Από τα επιτραπέζια και τα ηλεκτρονικά, μέχρι εκείνα που βλέπουμε στα γήπεδα και στα στάδια μαζί με εκατομμύρια άλλους θεατές που απαιτούν πάνω απ' όλα τη νίκη που φέρνει εκατομμύρια.
Και πρέπει να γίνονται κάτι τέτοια events για να μας θυμίζουν την ανάγκη να χαλαρώνουμε, να ξεφεύγουμε και να χαιρόμαστε πού και πού. Σαν σε διάλειμμα...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι δύο προτάσεις του Σέρβου θρύλου
Επικράτησαν των Μαρσέλο Αρέβαλο και Μάτε Πάβιτς
Ποιοι θα είναι οι πρώτοι τους αντίπαλοι
Ηττήθηκε κι αποκλείστηκε η Ελληνίδα τενίστρια
Τι είπε για Κόμπι Μπράιαντ και ΛεΜπρόν Τζέιμς
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Ο λόγος πίσω από αυτήν την κίνηση
Ο διεθνής Έλληνας μέσος έδειξε τον ουρανό και έβαλε τα κλάματα, καθώς αφιέρωσε το γκολ στη μητέρα του που έφυγε από τη ζωή
Οι απειλές προς την Πάνα Ούντβαρντι περιλαμβάνουν φωτογραφίες όπλων και προσωπικά στοιχεία της οικογένειάς της.
Το post της «γαλανόλευκης»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Όταν ευθυγραμμίστηκε ο χρόνος και η φάση έμεινε στην ιστορία ως «τα 9άρια του Αντωνιάδη»
Πρώτη η ΑΕΚ στο +2 από τους «ερυθρόλευκους» και «Δικέφαλο του Βορρά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.