Αθλητισμος

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε, οι δηλώσεις των προπονητών του μεγάλου τελικού

Γ. Σφαιρόπουλος: Αουτσάιντερ ο Ολυμπιακός, ο καλύτερος όλων ο Ζοτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355254-736347.jpg

Αουτσάιντερ χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενόψει του τελικού της Κυριακής για την ευρωλίγκα του μπάσκετ απέναντι στην τουρκική Φενέρμπαχτσε. 

Οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου: «Όταν έρχεσαι σε ένα Final Four είσαι έτοιμος να παίξεις δυο τελικούς. Μετά τη νίκη μας στον ημιτελικό, είπαμε ότι κάναμε απλά το πρώτο βήμα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Είμαστε περήφανοι για το club, διότι δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια πολύ ταπεινά ώστε να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας». Και πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε να παίξουμε σε αυτόν τον τελικό. Για εμάς τα δυο παιχνίδια της regular season είναι τελείως διαφορετικά από το αυριανό παιχνίδι. Ένας τελικός είναι ένας τελικός. Πρέπει να πάρουμε μικρά πράγματα από εκείνους τους αγώνες, όμως αυτός θα είναι εντελώς διαφορετικός».

Ο «ερυθρόλευκος» κόουτς, αναφερόμενος στη Φενέρμπαχτσε, είπε: «Αντιμετωπίζουμε μια σπουδαία ομάδα. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή η Φενέρμπαχτσε είναι στην καλύτερη κατάστασή της. Έχει τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη, παίζει μπροστά στο κοινό της και το έργο μας θα είναι δύσκολο. Είμαστε το αουτσάιντερ, μα θα παλέψουμε για τις πιθανότητές μας».

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς

Προετοιμασμένος για ένα πολύ σκληρό και δυνατό παιχνίδι δήλωσε ο Ζέλιμρ Ομπράντοβιτς, τονίζοντας ότι σέβεται τον Ολυμπιακό. «Για εμάς είναι ξεχωριστό το κίνητρο. Σίγουρα είναι σημαντικό που θα παίζουμε μπροστά στους φιλάθλους μας, αλλά αυτό που λέω στους παίκτες μου είναι πως όπου και να παίζεις πρέπει να απολαύσεις το παιχνίδι και να δώσεις ό,τι έχεις για να βγεις νικητής», ανέφερε ο κόουτς της τουρκικής ομάδας.

Ο Ομπράντοβιτς ευχαρίστησε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο όταν είπε ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και πρόσθεσε: «Σέβομαι τον Ολυμπιακό γιατί είναι παρόντες πάντα στα Fainal Four, ξέρουν πώς να έρθουν και να νικήσουν. Δημιουργούν ατμόσφαιρα, έχουν παθιασμένους φιλάθλους, αλλά κυρίως ξέρουν πώς να παίζουν. Είναι αλήθεια πως κι εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ο τελικός είναι ένα παιχνίδι και είναι σκληρό», πρόσθεσε.

Επίσης, έστειλε και το εξής μήνυμα στους Τούρκους οπαδούς: «Το Fainal Four είναι στην Κωνσταντινούπολη. Θέλω να ικανοποιήσω τους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, αλλά θέλω να τους ζητήσω να είναι σωστοί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Είναι πολύ σημαντικό να σεβαστούν τους φιλάθλους του Ολυμπιακού».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ