Αθλητισμος

ΔΟΕ: Να γίνουν αγώνες στην (πυρηνόπληκτη) Φουκουσίμα

«Σφάζονται» όμως οι Γιαπωνέζοι - Θα βρεθούν πρόθυμοι αθλητές;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328138-678003.jpg

Μπέιζπολ, κανόε καγιάκ και σόφτμπολ είναι ανάμεσα στα αθλήματα που συζητιέται να γίνουν στη Φουκουσίμα «για λόγους συμβολικούς», στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (Τόκιο, 2020).

Λεπτομερέστερα, τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο Γερμανός κ. Τόμας Μπαχ (φωτογραφία), πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), που βρίσκεται στην  απωνία για να ελέγξει την πρόοδο των σχετικών εργασιών. «Συζητάμε την πρόταση αυτή, που νομίζω ότι είναι καλή. Η περιοχή έχει πληγεί από το σεισμό και, αν γίνουν εκεί κάποια αθλήματα, αυτό σίγουρα θα συμβάλει στην ενίσχυσή της», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κ. Σίνζο Αμπε σημείωσε ότι το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού  στη Φουκουσίμα –από τον οποίο είχε σημειωθεί μεγάλη έκλυση ραδιενέργειας μετά  από ισχυρό σεισμό του 2011– είναι «υπό απόλυτο έλεγχο» και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους Αγώνες. Όμως  ο κ. Γιουνσίρο Κοϊζούμι, πρωθυπουργός στα χρόνια 2001-2006, διαφωνώντας και με τον κ. Μπαχ, δήλωσε: «Ο κ. Άμπε λέει ψέματα. Η κατάσταση εκεί δεν είναι υπό έλεγχο και πρέπει να πούμε την αλήθεια τόσο στους πολίτες της χώρας, όσο και στη διεθνή κοινότητα».

Υπενθυμίζεται ότι πυρηνικό ατύχημα του 2011 είναι ένα από τα χειρότερα στην Ιστορία, με τεράστιες οικολογικές επιπτώσεις στη χλωρίδα και τη πανίδα της θάλασσας, του αέρα και της στεριάς, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων.  

(σ.σ. Ρωτάει κανείς αθλητές, κριτές, τεχνικούς, δημοσιογράφους και θεατές αν θέλουν να πάνε στη Φουκουσίμα, έστω και τέσσερα χρόνια αργότερα;) 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ