Αθλητισμος

Η Άννα πήρε το όπλο της!

Η Άννα Κορακάκη σημαδεύει και μας εμπνέει

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324359-668628.jpg

«Το όνειρο της ζωής μου, το παιδικό μου όνειρο, έγινε πραγματικότητα στις 7 Αυγούστου. Έγινα Ολυμπιονίκης στην πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατέκτησα το πρώτο μου ολυμπιακό, χάλκινο μετάλλιο, στο αεροβόλο πιστόλι. Πριν προλάβω να το συνειδητοποιήσω, μόλις δύο μέρες αργότερα, έγινα η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κερδίζει δύο ολυμπιακά μετάλλια, αφού κατέκτησα και το χρυσό στο πιστόλι σπορ».

Ήταν τα πρώτα λόγια της σπουδαίας Ελληνίδας αθλήτριας της σκοποβολής, της Άννας Κορακάκη, η οποία κατάφερε να κερδίσει δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Χρυσό στα 25μ. Πιστόλι και χάλκινο στα 10μ. Αεροβόλο Πιστόλι. Η πρώτη Ελληνίδα που κερδίζει δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς. Τα πρώτα μετάλλια στο σκοποβολή από το 1920. Το πρώτο μέλος της ελληνικής ομάδας με δύο μετάλλια από το 1912 και τον Αντώνη Τσικλητήρα.

Για την Άννα, όμως, τίποτα δεν ήρθε εύκολα. Κάνει προπόνηση κάτω από τις εξέδρες του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Δράμας, εκεί που το καλοκαίρι έχει 50+ βαθμούς Κελσίου και το χειμώνα -5 στην καλύτερη. Όμως είχε προπονητή έναν από τους καλύτερους. Ο πατέρας της, Τάσος, δεν ήταν απλά ένας ακόμη αθλητής της σκοποβολής αλλά ένας επίσης γεννημένος πρωταθλητής. Κι αυτό το ταλέντο το μετέδωσε και στην Άννα. Όπως, επίσης, το πείσμα και την αποφασιστικότητα. Και, το πιο σημαντικό ίσως απ’ όλα, τη σεμνότητα.

Η Άννα Κορακάκη άρχισε τη σκοποβολή σε ηλικία 12 ετών και δύο χρόνια αργότερα ήταν ήδη μέλος της εθνικής ομάδας. Πλέον έχει «προλάβει» να κατακτήσει 6 μετάλλια και να διακριθεί σε περισσότερες από 12 διοργανώσεις. Ταυτόχρονα, κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ στην κατηγορία Νεανίδων, έπειτα από την επίδοσή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Μόσχα το 2014. Γεννημένη στις 8 Απριλίου του 1996, Κριός στο ζώδιο, έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά της για να τραβάει τη σκανδάλη. Κι όπως φαίνεται, τους πυροβολισμούς της θα τους ακούει όλος ο κόσμος. Η Stoiximan με το Ιroes.gr , αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει, είναι στο πλευρό της με στόχο να τη βοηθήσουν να φτάσει εκεί που ονειρεύεται.

Η σκοποβολή

Όποιος νομίζει ότι ο αθλητής απλά παίρνει ένα πιστόλι και σημαδεύει κάνει μεγάλος λάθος. Η αυτοσυγκέντρωση απαιτείται σε απόλυτο βαθμό, ενώ χρειάζεται απίστευτη τεχνική, καθαρό μυαλό, οξυδέρκεια και στρατηγική για να μπορέσει κάποιος να ξεχωρίσει και διακριθεί. Η σκοποβολή είναι ένα από τα κλασικά αθλήματα στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, καθώς διεξάγεται στις Ολυμπιάδες από το 1896 στην Αθήνα, ενώ αγώνες σκοποβολής έγιναν και στους μεσοολυμπιακούς του 1906. Αρχικά στους άνδρες, ενώ πολύ αργότερα εντάχθηκαν και οι γυναίκες, το 1984 στο Λος Άντζελες. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ