- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σάμπα στο Μαρακανά. Στο αγαπημένο τους ποδόσφαιρο οι Βραζιλιάνοι πήραν το «χρυσό» (εικόνες)
Και μια μικρή εκδίκηση από την Γερμανία μετά το ταπεινωτικό 7-1 στο Μουντιάλ του 2014
Μέσα στο κατάμεστο και θρυλικό Μαρακανά η εθνική Βραζιλίας πήρε το χρυσό στο ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου. Είναι πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της και οι φίλοι της «σελεσάο» το πανηγύρισαν δεόντως.

Εξάλλου ήταν και μια κάπως ρεβάνς απέναντι στα «πάντσερ» της Γερμανίας που είχαν συντρίψει με 7-1 τους Βραζιλιάνους στο Μουντιάλ του 2014.

Με ηγέτη και σκόρερ του πρώτου και τελευταίου γκολ στον τελικό του Ρίο ντε Τζανέιρο τον Νεϊμάρ, οι «βερντεόρο» νίκησαν στα πέναλτι τη Γερμανία του Χορστ Χρούμπες με 5-4, καθώς η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξαν 1-1.
Η Σελεσάο του Ροζέριο Μικάλι προηγήθηκε με φάουλ του άσου της Μπαρτσελόνα στο 26ο λεπτό, ενώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας ισοφάρισε με τον Μαξ Μέγερ στο 59΄.

Συγκλονιστική στιγμή στον αγώνα το κλάμα του Νεϊμάρ αμέσως μετά το νικητήριο πέναλτι, που σηματοδότησε την έκρηξη χαράς και την αρχή μιας ατέλειωτης φιέστας στις εξέδρες του Μαρακανά και στην πόλη του Ρίο. Λογικό καθώς ο διεθνής στις τελευταίες οκτώ διοργανώσεις, δηλαδή από το 1984 και ύστερα, η Βραζιλία είχε χάσει τρεις φορές στον τελικό και δύο στον ημιτελικό (!), ενώ μετρούσε τρία ασημένια (1984, 1988, 2012) και δύο χάλκινα μετάλλια (1996, 2008).



Φωτογραφίες: EPA/ALEJANDRO ERNESTO, EPA/MICHAEL REYNOLDS
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι δύο προτάσεις του Σέρβου θρύλου
Επικράτησαν των Μαρσέλο Αρέβαλο και Μάτε Πάβιτς
Ποιοι θα είναι οι πρώτοι τους αντίπαλοι
Ηττήθηκε κι αποκλείστηκε η Ελληνίδα τενίστρια
Τι είπε για Κόμπι Μπράιαντ και ΛεΜπρόν Τζέιμς
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Ο λόγος πίσω από αυτήν την κίνηση
Ο διεθνής Έλληνας μέσος έδειξε τον ουρανό και έβαλε τα κλάματα, καθώς αφιέρωσε το γκολ στη μητέρα του που έφυγε από τη ζωή
Οι απειλές προς την Πάνα Ούντβαρντι περιλαμβάνουν φωτογραφίες όπλων και προσωπικά στοιχεία της οικογένειάς της.
Το post της «γαλανόλευκης»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Όταν ευθυγραμμίστηκε ο χρόνος και η φάση έμεινε στην ιστορία ως «τα 9άρια του Αντωνιάδη»
Πρώτη η ΑΕΚ στο +2 από τους «ερυθρόλευκους» και «Δικέφαλο του Βορρά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.