Αθλητισμος

Ο Μαρινάκης και οι... «μπραβο - Βαγγέληδες»

Η πρόκριση χάθηκε τη στιγμή που ο Μαρινάκης ζήτησε από τους παίκτες να μη γυρίσουν πίσω αν αποκλειστούν

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135048-308295.jpg

Έχω την εντύπωση ότι η πρόκριση χάθηκε για τον Ολυμπιακό από τη στιγμή που ο Μαρινάκης κατέβηκε στα αποδυτήρια μετά το πρώτο παιχνίδι και ζήτησε από τους παίκτες και τον προπονητή... να μη γυρίσουν πίσω αν αποκλειστούν, απειλώντας να τους στείλει στα σπίτια τους! 

Όταν ο πρόεδρος μέσα στο θυμό του βγάζει με μια μονοκονδυλιά άχρηστους όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του, το μόνο που μπορεί να περιμένει μετά είναι μια εικόνα όπως αυτή που παρουσίασε η ομάδα τη νύχτα της Τετάρτης. Κόουτς «αλλού για αλλού» και ποδοσφαιριστές οι οποίοι μόλις πήγαιναν να δημιουργήσουν ευκαιρία, έδιωχναν άτσαλα την μπάλα (μαζί και την ευθύνη) από πάνω τους, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να απειλήσουν ούτε μία φορά στα 94 λεπτά του αγώνα.

Ίδια εικόνα και αμέσως μετά το 1-0 από την Χαποέλ Μπερ Σεβά. Η επίσημη αντίδραση της ΠΑΕ, με τον αστείο τρόπο που εκδηλώθηκε στο στιλ... «ξεκινάμε από την αρχή» μαζί με διαρροές για νέο προπονητή μεταξύ Μπιέλσα, Ουζουνίδη ή Λεμονή, απλά δείχνει την παντελή απουσία στρατηγικής και πλάνου για το τι θα πρέπει να γίνει από δω και πέρα. Όταν όλοι ήξεραν από τα μέσα περίπου του περασμένου χειμώνα ότι ο Ολυμπιακός θα έμπαινε στη δοκιμασία των προκριματικών για να περάσει φέτος στους ομίλους του Champions League, δεν ακούγεται σοβαρό να μην έχει κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, αλλά αντίθετα να προχωράει χωρίς μεταγραφές, αλλάζοντας τον προπονητή μόνο και μόνο επειδή ζητούσε να φτιάξει ομάδα ικανή να προκριθεί.

Όλοι ξέρουμε ότι οποιαδήποτε μεγάλη εταιρία, για να μπορεί να κυριαρχεί κόντρα στους ανταγωνιστές της, πρέπει πάνω από όλα να σέβεται τους πελάτες - οπαδούς της και να τους δημιουργεί με τις κινήσεις της κίνητρα για να την ακολουθούν και να την στηρίζουν. Και είναι άξιο απορίας πώς ο Μαρινάκης, με τόσους κολοσσούς εισηγμένους στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου, αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό σαν χομπίστας που μοναδική του επιδίωξη είναι να έχει από κάτω τους υπόλοιπους Έλληνες προέδρους, πουλώντας μικρούς και μεγάλους τσαμπουκάδες, αντί να βλέπει το τεράστιο κλαμπ που διοικεί σαν ένα ακόμη τεράστιο πρότζεκτ που θα είναι σε θέση να λειτουργεί με τους κανόνες της σύγχρονης ποδοσφαιρικής αγοράς.

Από εκεί ξεκινάει, νομίζω, το κακό, το οποίο ως τώρα επιβραβευόταν με ένα σερί από ελληνικά πρωταθλήματα και αυτόματη συμμετοχή στο Champions League. Όμως αυτή η κατάσταση τελείωσε και επομένως χρειάζεται επαναπροσδιορισμός της στρατηγικής αλλά και της τακτικής, μαζί με την απομάκρυνση των διάφορων... «μπραβοΒαγγέληδων» που εξακολουθούν να παίζουν ρόλο και να οδηγούν σε λάθος δρόμους εδώ και καιρό.

Το πόσο ακατάλληλο να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία την κατάσταση είναι το teem που διευθύνει, το δείχνει ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε στο κάζο του Ισραήλ. Συγγνώμη, αλλά δεν είναι δείγμα σοβαρής ομάδας όλη αυτή η... «άλλα αντ’ άλλων» δημόσια εικόνα που βγαίνει τις τελευταίες ώρες προς τα έξω...


Φωτό: ΑΠΕ-EPA

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ