Αθλητισμος

Μάκος - Λέτο - Ισμαέλ κάποιοι νοσταλγούν τα ΚΤΕΛ

Ο Μάκος ετοίμαζε τις βαλίτσες με ύφος ανέκφραστο.

114834-649906.jpg
Μιχάλης Πιτένης
ΤΕΥΧΟΣ 261
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Football
© Tevarak Phanduang on Unsplash

Ο Μάκος ετοίμαζε τις βαλίτσες με ύφος ανέκφραστο. Είχε πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει την πλατεία της Νέας Σμύρνης, που τον άνδρωσε ποδοσφαιρικά. Εκεί όπου στη δεκαετία του ’80 σύχναζαν τεκνά και φρικιά κι άραζαν και αθλητές, και μια χοντρή νευρικιά Κυριακή να της φύγει το στρες! Κι επειδή στη ζωή όλα είναι ένα τίποτα και κυκλοφορούν ανύποπτα, ο Μάκος βρήκε μια καινούργια αγάπη. Τη λένε ΑΕΚ, είναι φιλόδοξη, τον ιντριγκάρει και όπως όλοι οι νέοι έρωτες του ανεβάζει την αδρεναλίνη. Νέες ατραποί ανοίγουν στην καριέρα του και σκοπεύει να τις διαβεί. Ο Μάκος ξεμάκρυνε από τα στέκια τα παλιά, χωρίς να κοιτάξει πίσω ούτε δευτερόλεπτο. “If you leave don’t look back”, που λέει και το τραγούδι. Μια γριά παρακολουθούσε με το βλέμμα της το μεσοεπιθετικό λεβέντη να χάνεται στον ορίζοντα. Ένα δάκρυ τράβηξε χειρόφρενο στα ματοτσίνορά της. Με φωνή στραγγαλισμένη από τη συγκίνηση ψιθύρισε στη συνομήλικη που στεκόταν δίπλα της: «Φεύγει ο κακομαθημένος. Πάει κι αυτός. Ο Πανιώνιος είναι ιδέα κυρα-Σουλτάνα, μη σκιάζεσαι που φεύγει. Το θέμα είναι να μην ξεσηκώσει και τον Μανιάτη». Αλλά τον Μανιάτη ο εφοπλιστής Τσακίρης, που όλοι νόμιζαν ότι πουλάει πατατάκια, τον έχει γερά δεμένο στο κυανέρυθρο σκαρί. Τουλάχιστον για την ώρα.

Πολλά μίλια μακριά, στην Αργεντινή, κάποιοι έχουν χαρά. Γάμους και πανηγύρια. Ποιος είναι αυτός ο τυχερός; Ο Ζoρό ντύνεται γαμπρός. Χωρίς τη μάσκα. Με το πρόσωπό του να φωτίζεται από ευτυχία. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο με μπλε κουστούμι, άσπρο πουκάμισο και γραβάτα στο χρώμα του πάγου, στην εκκλησία Sagrado Corazon (ματωμένη καρδιά) του Σάντα Φε, όπου Σάντα Φε το μέρος τέλεσης του μυστηρίου και όχι το νέο μοντέλο της Hundai, παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του Μαρισέλ. Για δεύτερη φορά, παρακαλώ. Ναι, καλά μου παιδιά, σωστά διαβάσατε. Η παράδοση στη χώρα του Μαραντόνα και της Εβίτα Περόν επιβάλλει μία μέρα πριν το ζευγάρι εμφανιστεί στην εκκλησιά να περάσει από το δημαρχείο για να προηγηθεί ο πολιτικός γάμος. Στη θρησκευτική τελετή, η γλυκιά Μαρισέλ εμφανίστηκε φορώντας ένα κλασικό άσπρο Coupe Torino συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Συγκινητική στιγμή εκείνη κατά την οποία η νύφη στην ερώτηση αν δέχεται τον Μπλάνκο για άνδρα της, αντί απάντησης πνίγεται στα δάκρυα. Ένα χέρι από το πουθενά της προσφέρει ένα ολομέταξο μαντίλι για να σκουπιστεί. Είναι το χέρι του Αγουστίν Πελετιέρι, συμπαίκτη του Ζορό. Λίγοι όμως είναι αυτοί που ξέρουν ότι ο Αγουστίν βρίσκεται σε μυστική αποστολή και εκτελεί διαταγές. Ο δαιμόνιος βοηθός του Μπάγιεβιτς, ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα Μπουρουζίκας, ζήτησε από τον Πελετιέρι να παραστεί στο μυστήριο και να προσφέρει αυτός το μαντίλι στη νύφη για να σκουπίσει τα δάκρυά της. Μετά να το φέρει ο ίδιος στην Ελλάδα, να του το παραδώσει, ώστε αυτός με τη σειρά του να το δίνει για γούρι,  στον καφενέ που έχει στη Νίκαια, σε όσους χάνουν στην πρέφα και δεν έχουν μαντίλι να κλάψουν. Μεγάλες στιγμές που δύσκολα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως δύσκολα μπορεί να αποκαλύψει κανείς, αυτή την εποχή, τι τέλος θα έχει η υπόθεση Μπόμπο, που τόσο επιθυμεί να δραπετεύσει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα και να περάσει θριαμβευτής στη δική μας υφαλοκρηπίδα! Επίσης, ποιος θα δώσει τα χρήματα στη Λίβερπουλ για το δανεικό Λέτο, ώστε ο Αργεντινός να αφήσει οριστικά την γκρίζα εργατούπολη για χάρη της πόλης που όσο και αν ψάχνουν μερικοί δεν βρίσκουν άλλο λιμάνι. Τι μέλλει γενέσθαι με τον Ντερμπισάιρ, που σαν το μικρό Μόγλη ανακάλυψε ότι η ζούγκλα της Σούπερ Λίγκα είναι η πατρίδα του και ο τόπος που θα ήθελε να μεγαλώσει. Ποιος θα αρνηθεί να δώσει τα λεφτά που θα τον κάνουν ευτυχισμένο στην πατρίδα μας; Τι θα γίνει με τον Μπαουκάνι, αν κάνει ή δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό, με τον Ολιβέιρα, τον Κρουζ και τον Κατσουράνη, που με τη συμμετοχή του στην πράσινη ενδεκάδα ενισχύει την περίπτωση του χρόνου οι μεσοεπιθετικοί να βγάζουν κυβέρνηση στο πράσινο στρατόπεδο. Παντού βάσανα κι αμφιβολίες. Κι αντάμα ένας κόσμος να πορεύεται στο σκοτάδι. Να μη γνωρίζει τι θα ξημερώσει αύριο στην ομάδα του. Με τι διάθεση αυτός ο κόσμος να πάει να ψηφίσει;

 

info@athensvoice.gr

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ