Επικαιροτητα

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Αλέξης Τσίπρας για τις παρακολουθήσεις

Συνάντηση με τον Ισίδωρο Ντογιάκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας
© EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Ισίδωρο Ντογιάκο στον Άρειο Πάγο - Οι παρακολουθήσεις, το νομοσχέδιο και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για το ζήτημα των παρακολουθήσεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να ζητήσει, μεταξύ άλλων, την ενοποίηση των δικογραφιών που αφορούν τις παρακολουθήσεις.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιοι φορείς καλούνται να καταθέσουν σήμερα Δευτέρα (5/12) στη Βουλή τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου για το απόρρητο των επικοινωνιών. Στις 10:00 σήμερα στη διαρκή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα κληθούν οι αρμόδιοι φορείς να τοποθετηθούν επί των επίμαχων διατάξεων του νομοσχεδίου για τη διαδικασία «επισύνδεσης» πολιτικών προσώπων και το χρόνο διαγραφής των φακέλων των θυμάτων των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στον 'Αρειο Πάγο
© EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Παρακολυθήσεις: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - «Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις»

Σε ανακοίνωσή του μόλις εχθές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωνε ότι «μετά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις ότι πέραν υπουργών επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων στόχος της ΕΥΠ ήταν και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε για μια ακόμη φορά το δρόμο των γελοίων υπεκφυγών και των επιθέσεων αντί των ξεκάθαρων απαντήσεων».

«Τα πράγματα ωστόσο είναι πολύ σοβαρότερα από όσο νομίζουν, για να θαρρούν πως θα ξεφύγουν με αναφορές στον Αίσωπο και με εξυπνακισμούς», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου. Τέλος, απηύθυνε το εξής ερώτημα προς την κυβέρνηση: «Είναι αληθές ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας; Μπορεί ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ και πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, να το διαψεύσει κατηγορηματικά; Θα περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ