Επικαιροτητα

Τα «βασιλικά» γούστα της Λιζ Τρας όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών

Το «κόλλημα» με τους εσπρέσο και το σοβινιόν μπλαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιζ Τρας
Η Λιζ Τρας © ΕPA/Μichael Knights

Λιζ Τρας: Οι «παράλογες» απαιτήσεις που είχε ως Υπουργός Εξωτερικών. 

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, που παραιτήθηκε μετά από μόλις 44 μέρες στη Ντάουνινγκ Στριτ, όταν ήταν επικεφαλής του Φόριν Όφις φέρεται να είχε συγκεκριμένες γαστριμαργικές προτιμήσεις. 

Όσον αφορά τον καφέ η Τρας ήταν ιδιαίτερα εκλεκτική, αφού ήθελε να της σερβίρουν διπλό εσπρέσο σε ρηχή λευκή κούπα και να προμηθεύονται τον καφέ από ανεξάρτητους προμηθευτές, σύμφωνα με αποσπάσματα βιβλίου για την θητεία της στο Υπουργείο Εξωτερικών που δημοσιεύουν οι Sunday Times. Σύμφωνα με τους συγγραφείς  Χάρι Κόουλ και Τζέιμς Χιλ, η Τρας ζητούσε για μεσημεριανό σούσι ή μπέιγκελ αλλά «χωρίς καθόλου μαγιονέζα», ενώ πρώην συνεργάτης της αποκάλυψε ότι ουδέποτε δεχόταν να της σερβίρουν φρούτα για πρωϊνό. Το βιβλίο υποστηρίζει ακόμη ότι στις περιπτώσεις που διανυκτέρευε η Τρας, ζητούσε να υπάρχει πάντα στο ψυγείο ένα παγωμένο μπουκάλι sauvignon blanc.

«Πίνει κάπου 42.000 εσπρέσο τη μέρα, ή τουλάχιστον αυτό έκανε όταν ήμουν στην υπηρεσία της», δήλωσε η πρώην συνεργάτιδα της Τρας, Κίρστι Μπιουκάναν. «Καθόταν μπροστά σε ένα πιάτο γεμάτο κεφτέδες ή έτρωγε τρία κρουασάν για πρωινό. Μπουκωνόταν στους υδατάνθρακες. Ειλικρινά, καμία γυναίκα γύρω στα 40 δεν θα έπρεπε να τρώει τόσο πολύ», πρόσθεσε.

Η βιογραφία περιγράφει με λεπτομέρειες ένα εξάωρο ταξίδι της στο Σίδνεϊ, τις περισσότερες ώρες του οποίου η Τρας ξόδεψε για να σκηνοθετήσει μια φωτογραφία της πάνω σε βρετανικό ποδήλατο κάτω από μια ομπρέλα με τα χρώματα της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένα δεύτερο βιβλίο για την Τρας αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 και θα το υπογράφει ο λόρδος Άσκροφτ, ο οποίος στο παρελθόν έχει επίσης βιογραφήσει τον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και άλλα πολιτικά πρόσωπα της χώρας. Ο Άσκροφτ εξήγησε πως θέλει να αναλύσει τον πρώτο χρόνο της Τρας στη διακυβέρνηση της χώρας, ελπίζοντας πως το βιβλίο του θα αποτελέσει έναν πολύτιμο οδηγό για τους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών του 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ