Επικαιροτητα

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: 10 φράσεις του για τις επιχειρήσεις και τη ζωή

Ο ιδρυτής του Facebook είναι ένα από τα πιο επιδραστικά πρόσωπα διεθνώς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ
Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ © EPA / MICHAEL REYNOLDS

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Ποιες είναι οι 10 πιο γνωστές φράσεις του για τις επιχειρήσεις και τη ζωή - Σήμερα 14 Μαΐου γιορτάζει τα 37α γενέθλιά του.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ γιορτάζει σήμερα, 14 Μαΐου, τα 37α γενέθλιά του και εμείς θυμόμαστε 10 φράσεις του δισεκατομμυριούχου, ιδρυτή του Facebook, για τις επιχειρήσεις και τη ζωή του.

Αναμφισβήτητα ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ (Mark Zuckerberg) είναι ένας άνθρωπος που κατάφερε να ορίσει τα social media, δημιουργώντας σε πολύ μικρή ηλικία τον σημερινό κολοσσό της Facebook. Τότε, το 2004, ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ και μέσα στον κοιτώνα όπου διέμενε, ξεκίνησε τον προγραμματισμό της δημοφιλούς σελίδας, που μετρά πλέον δισεκατομμύρια χρήστες και τεράστια έσοδα κάθε χρόνο. Σήμερα, είναι ένα από τα πιο γνωστά και επιδραστικά πρόσωπα διεθνώς, με το περιοδικό TIME να τον επιλέγει το 2010 για «Πρόσωπο της Χρονιάς».

Ας δούμε 10 από τις πιο γνωστές φράσεις που έχει πει για τις επιχειρήσεις και τη ζωή.

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: 5 φράσεις του για τις επιχειρήσεις και τη δική του προσπάθεια

  • «Το Facebook δεν δημιουργήθηκε αρχικά για να είναι εταιρεία. Χτίστηκε για να πετύχει μια κοινωνική αποστολή - για να κάνει τον κόσμο πιο ανοιχτό και συνδεδεμένο».
  • «Νομίζω ότι ένας απλός κανόνας για τις επιχειρήσεις είναι ότι εάν κάνετε τα πράγματα που είναι ευκολότερα πρώτα, τότε μπορείτε πραγματικά να σημειώσετε μεγάλη πρόοδο».
  • «Η πραγματική ιστορία του Facebook είναι ότι έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά για όλο αυτό το διάστημα. Θέλω να πω, η πραγματική ιστορία είναι μάλλον αρκετά βαρετή, έτσι; Εννοώ, καθόμασταν στους υπολογιστές μας για έξι χρόνια και γράφαμε κώδικα».
  • «Γνωρίζουμε ότι για κάθε άτομο που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, δημιουργείται μία νέα δουλειά και ένα άτομο απομακρύνεται από τη φτώχεια. Έτσι, θεωρητικά, η μετάβαση και η σύνδεση όλων στο Διαδίκτυο είναι μια μεγάλη εθνική, ακόμη και παγκόσμια προτεραιότητα»
  • «Λέω συχνά πως στόχος μου δεν ήταν ποτέ να ιδρύσω απλώς μια εταιρεία, και πολλοί το ερμηνεύουν αυτό ως ότι δεν με ενδιαφέρει το κέρδος. Αλλά αυτό που πραγματικά εννοώ είναι πως το μόνο που αξίζει είναι να φτιάξεις μια εταιρεία που θα προκαλέσει μεγάλες αλλαγές, που θα αλλάξει τον κόσμο».

 

 

Τι πιστεύει για τη ζωή ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook - Η φιλοσοφία του σε 5 φράσεις

  • «Δίνοντας στους ανθρώπους τη δύναμη να μοιράζονται, κάνουμε τον κόσμο πιο διαφανή».
  • «Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να καινοτομήσετε. Μπορείτε να φυτέψετε πολλούς σπόρους. Να μην δεσμευτείτε σε κάποιον από αυτούς, αλλά απλά να δείτε τι μεγαλώνει. Πηγαίνουμε πρώτα στην αποστολή, μετά εστιάζουμε στα κομμάτια που χρειαζόμαστε, πηγαίνουμε βαθιά σε αυτά και δεσμευόμαστε σε αυτά».
  • «Η συνδεσιμότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα»

 

 

  • «Το μεγαλύτερο ρίσκο είναι να μην παίρνεις κανένα ρίσκο. Σε έναν κόσμο που αλλάζει απίστευτα γρήγορα, η μόνη στρατηγική που είναι εγγυημένο πως θα αποτύχει είναι να μην ρισκάρεις ποτέ»
  • «Να κινείσαι γρήγορα και να σπας τα καθιερωμένα. Δεν μπορείς να κινηθείς γρήγορα αν πηγαίνεις στα σίγουρα»

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ