Επικαιροτητα

Χρεώνεται και πόσο η καταγγελία στον «1142»

Διευκρινίσεις έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλιας Κικίλιας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
smartphone-3139219_1920.jpg
© Pixabay

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλιας Κικίλιας, ξεκαθάρισε το τόπο των χρεώσεων για τις κλήσεις στον αντικαπνιστικό «1142» μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.

Διευκρινίσεις για τις χρεώσεις στον αριθμό «1142» για τον αντικαπνιστικό νόμο έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ANT1.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε χαρακτηριστικά στην όποια αναμονή για το τηλέφωνο καταγγελιών στην γραμμή 1142 «δεν πληρώνει κανείς», ωστόσο «όταν απαντάται το τηλεφώνημα υπάρχει μια συμβολική χρέωση για να αποφευχθούν οι φάρσες». Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι στη γραμμή οι καταγγελίες «γίνονται επώνυμα» προκειμένου να αντιμετωπιστούν επίσης και τα φαινόμενα κακεντρεχών καταγγελιών για λόγους ανταγωνισμού

«Είμαι πεπεισμένος ότι η κοινωνία μας είναι ώριμη, για πρώτη φορά βλέπω σύγκλιση όλων των πολιτικών κομμάτων, και είναι σημαντικό αυτό, σε κάτι το οποίο προάγει τη Δημόσια Υγεία. Ολες οι σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες έχουνε εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο. Μέχρι και η Τουρκία τον εφήρμοσε, που ενδεχομένως να είχε άλλη κουλτούρα και άλλη νοοτροπία ως προς τα καπνικά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ