Επικαιροτητα

Εορτολόγιο: Σήμερα 19 Δεκεμβρίου γιορτάζει…

Και περιμένει τις ευχές σου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εορτολόγιο: Σήμερα 19 Δεκεμβρίου γιορτάζει…
Christiane Nuetzel

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Δεκεμβρίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 19 Δεκεμβρίου γιορτάζει η Αγλαΐα, ο Άρης. Υγεία και γεμάτα ψυγεία!

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Άγιοι Βονιφάτιος και Αγλαΐα η Ρωμαία, Άγιοι Ηλίας, Πρόβος και Άρης, Άγιοι Τιμόθεος και Πολύευκτος, Άγιοι Ευτύχιος, Θεσσαλονίκη, Διακόσιοι Άνδρες και Εβδομήντα Γυναίκες, Όσιος Γρηγέντιος επίσκοπος Αιθιοπίας, Άγιος Τρύφων, Όσιος Ηλιού Μουρόμας ο Θαυματουργός «ὁ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Λίγη Βικιπαίδεια: Η Αγλαΐα λέγεται ότι ήταν η νεότερη από τις Τρεις Χάριτες, οι οποίες προσωποποιούσαν τη γοητεία, την ομορφιά, τη φύση, τη γονιμότητα και τη δημιουργικότητα στην Ελληνική Μυθολογία. Το όνομα «Αγλαΐα» εξάλλου σημαίνει λαμπερή και ωραία. Η Αγλαΐα παντρεύτηκε το θεό Ήφαιστο, αλλά απέκτησε ένα γιο, το Νιρέα, με το βασιλιά της Σύμης Χάροπο. Ο Νιρέας ήταν ονομαστός για την ομορφιά του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ