- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αιφνιδιάστηκε η Κομισιόν από τις εξαγγελίες Τσίπρα
Τι αποκαλύπτει Ευρωπαίος αξιωματούχος
Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκαλύπτει ότι δεν ήταν ενήμερη η ΕΕ και ότι οι ανακοινώσεις του έλληνα πρωθυπουργού. Όπως μεταδίδει το protothema.gr, αιφνιδιασμένες εμφανίζονται οι Βρυξέλλες από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη διαπραγμάτευση.
Επιπλέον, οι ανακοινώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού δυσκολεύουν πάρα πολύ τη διαπραγμάτευση των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ για το ύψος του πλεονάσματος του 2018 αλλά και των επόμενων ετών. Σημειώνεται ότι η διαφορά των δύο πλευρών είναι 2% του ΑΕΠ (περίπου 3,2 δισ. ευρώ) και οι αποψινές εξαγγελίες απενεργοποιούν τα ευρωπαϊκά επιχειρήματα.
Πηγές των δανειστών δήλωναν ότι η ελληνική κυβέρνηση δε φαίνεται είχε συμφωνήσει μαζί τους ως προς τα μέτρα που εξήγγειλε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός με το διάγγελμά του. Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές οι οποίες πρόσκεινται στην Κομισιόν ανέφεραν ότι υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες εφαρμογής όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup.
Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι το 3,5% πλεόνασμα είναι ένα σκληρό μέτρο και ταυτόχρονα συμπλήρωναν ότι η κατάσταση περιπλέκεται πολύ περισσότερο όταν το πλεόνασμα αυτό συνοδεύεται με μέτρα τα οποία το ΔΝΤ θεωρεί ανεπαρκή. Η συγκυρία αυτή δημιουργεί εξαιρετικά δυσμενές το περιβάλλον στο οποίο καλείται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση τη Δευτέρα , οπότε τα αναμένονται τα τεχνικά κλιμάκια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.