Πολιτικη & Οικονομια

Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ μετά το sell off στα ομόλογα

Τι θα συζητηθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΤ
© EPA/RONALD WITTEK

Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ με θέμα τις τρέχουσες, έκτακτες όπως έχουν εξελιχθεί, συνθήκες στις αγορές.

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), με το πρακτορείο Bloomberg να μεταδίδει πως στην ατζέντα βρίσκονται οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει σήμερα μια ad hoc συνεδρίαση για να συζητήσει τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Οι υπεύθυνοι της ΕΚΤ έχουν ήδη τονίσει πως είναι έτοιμοι να επέμβουν κατεπειγόντως, αν διευρυνθεί ο κίνδυνος κατακερματισμού στην αγορά του κρατικού χρέους, αλλά πολλοί παρατηρητές έχουν εκφράσει τη λύπη τους επειδή ο θεσμός δεν έχει παρουσιάσει κάποια συγκεκριμένη λύση.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Η ανακοίνωση για έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ οδηγεί σε ράλι των μετοχών

Ράλι έκαναν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ύστερα από την ανακοίνωση ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο δείκτης των μετοχών στην ευρωζώνη σημείωσε άνοδο 1,3% στις 10:06 ώρα Ελλάδας, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8%.

Οι ιταλικές τραπεζικές μετοχές, που πρόσφατα δέχθηκαν πλήγμα από τους φόβους για το αυξανόμενο κόστος δανεισμού της Ρώμης, έκαναν ράλι. Οι μετοχές των Unicredit, Intesa Sanpaolo και BPER Banca σημείωσαν άνοδο μεταξύ 4,5% και 6,5% ενώ ο ευρύτερος ιταλικός τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 6,4%.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ