- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κρατικές ενισχύσεις και κάλυψη ενοικίου για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο ΥΠΟΙΚ, Χρήστος Σταϊκούρας
Την ενεργοποίηση του νέου προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για τη στήριξη επιχειρήσεων με κάλυψη των πάγιων δαπανών προωθεί η κυβέρνηση καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στην Βουλή την προσεχή εβδομάδα.
Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου κατά την συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής προανήγγειλε ότι «Προχωράμε στην αξιοποίηση του 3-12 για τις κρατικές ενισχύσεις. Με διάταξη νόμου που θα καταθέσουμε την άλλη εβδομάδα στη Βουλή διαμορφώνεται προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης με μορφή επιδότησης παγίων δαπανών. Ενίσχυση με μορφή επιδότησης παγίων δαπανών για μη καλυπτόμενες δαπάνες. Θα αφορά επιχειρήσεις κλάδων που επλήγησαν, παρουσιάζουν μείωση τζίρου και ζημιά καθώς δεν κατάφεραν να καλύψουν τις πάγιες δαπάνες τους».
Να σημειωθεί ότι μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες είναι οι δαπάνες που πραγματοποίησαν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιά οι οποίες δεν καλύφθηκαν από τα κέρδη ούτε από άλλες πηγές όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή.
Επιπροσθέτως, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν και οι ρυθμίσεις για την κάλυψη ενοικίων των πληττόμενων επιχειρήσεων αλλά και διατάξεις που θα αφορούν τις τραπεζικές επιταγές.
Παράλληλα, τόνισε ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την αύξηση του ανώτατου ορίου ενισχύσεων και ενώ ενημέρωσε πως η κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα στην ΕΕ για την παροχή πρόσθετων, αδιάθετων πόρων του προγράμματος Sure.
Πέραν αυτών, ο υπουργός επανέλαβε ότι εντός του 2021 θα «πέσουν» στην ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης πόροι ύψους 5,5 δις ευρώ ενώ ενημέρωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους έχουν διαμορφωθεί σε 34,5 δισ. ευρώ.
Ο κ. Σταϊκούρας απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για την στρατηγική ανάταξης της εθνικής οικονομίας είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων ανάκαμψης θα κατατεθεί στην Βουλή το προσεχές διάστημα.
«Η κυβέρνηση αντιμετώπισε το εξωγενές σοκ της πανδημίας στον βέλτιστο βαθμό αποτελεσματικά. Αυτό αναγνωρίζεται από όλους, εταίρους, αγορές και πρωτίστως από την ελληνική κοινωνία. Ανταποκριθήκαμε με γρήγορα αντανακλαστικά»
τόνισε ο κ. Σταϊκούρας σημειώνοντας ότι εντός του 2020 δόθηκαν 24 δισ ευρώ για την στήριξη της οικονομίας και ένώ για το 2021 έχει προγραμματιστεί η παροχή πόρων 7,5 δισ. ευρώ. Τέλος, υπογράμμισε ότι σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η στήριξη του ΕΣΥ γι' αυτό και επισήμανε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα διαθέσει κάθε πρόσθετο πόρο που θα ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Πώς αλλάζει η αεράμυνα της χώρας, ποιες είναι οι ζώνες προστασίας
Πενήντα χρόνια από τη φιλοαραβική στροφή της ελληνικής πολιτικής και διπλωματίας
Η απάντηση στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ
«Εδώ και 1 χρόνο ακούμε για το κόμμα Σαμαρά, κινδυνεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η πλήρης ανάπτυξη του συστήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.
Όσα είπε ο εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού και η απάντηση του υπουργού Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.