- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρισμός: Συμμαχία Ελλήνων, Γερμανών, Ιταλών και Νορβηγών
«Υγειονομικό πρωτόκολλο» και οριζόντια στήριξη ζητούν οι επιχειρηματίες
Οριζόντια στήριξη στον τουρισμό, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, ζητούν από τις Βρυξέλλες ο ΣΕΤΕ και οι ομόλογοι σύνδεσμοι από Γερμανία, Ιταλία και Νορβηγία
Επιστολή στην επιτροπή Τουρισμού της ΕΕ, υπό τον επίτροπο Τ. Μπρετόν, απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, μαζί με τους ομόλογους συνδέσμους τουριστικών επιχειρήσεων Γερμανίας, Ιταλίας και Νορβηγίας, ζητώντας οριζόντια στήριξη του τουρισμού σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Όπως τονίζουν αυτό κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαίο, αφού η Ευρώπη είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως.
Προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας, όπως σημειώνεται στην επιστολή, είναι η ανάπτυξη ενός «ευρωπαϊκού υγειονομικού πρωτοκόλλου», στην αλυσίδα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, με το οποίο θα ευθυγραμμιστούν όλα τα κράτη μέλη της Ενωσης. Η εναλλακτική, κάθε χώρα να εφαρμόζει τους δικούς της κανόνες ελέγχου υγιεινής κλπ, που ήδη κάποιες χώρες έχουν καταρτίσει, όπως αναφέρεται στην επιστολή, θα έχει ως αποτέλεσμα τον κατακερματισμό της ευρωπαϊκής αγοράς, προκαλώντας ανασφάλεια στους δυνητικούς επισκέπτες. Αυτό θα αποτελέσει τροχοπέδη για το άνοιγμα των ταξιδίων στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ως εκ τούτου, όπως υποστηρίζουν, ζωτικής σημασίας καθίστανται μέτρα τα οποία θα είναι ενιαία, ρεαλιστικά και βιώσιμα για την επανεκκίνηση της αγοράς εντός του 2020. Στο σημείο αυτό υπογραμμίζεται ότι τα μέτρα υγειονομικού ελέγχου, που θα υπόκεινται στο ενιαίο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο, θα πρέπει να διεξάγονται στην χώρα προέλευσης του κάθε επισκέπτη.
Στο πεδίο των οικονομικών, ο κλάδος ζητά από την ΕΕ άμεσα ειδικά κονδύλια, που θα ενισχύσουν την ρευστότητα των επιχειρήσεων, πέραν των πόρων του νέου πλαισίου ανάπτυξης 2021-2027 (ΕΣΠΑ). Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για άμεση οικονομική στήριξη μέσω του ευρωπαϊκού διαρθρωτικού ταμείου επιχειρήσεων που θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη «ψηφιακών συστημάτων» που θα ριχτούν στη μάχη της καταπολέμησης του κορωνοϊού και την ευρύτερη ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.
Παράλληλα στην επιστολή κάνουν λόγο για ένα ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο, για όλους τους παρόχους υπηρεσιών τουρισμού (αεροπορικές εταιρίες, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία κλπ), το οποίο θα επιτρέπει την παροχή vouchers αντί για επιστροφές χρημάτων, για κρατήσεις που ακυρώθηκαν, ελέω κορωνοϊού, λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα του καταναλωτή. Τέλος ισχυρό είναι το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ, ει δυνατόν στο μηδέν (0%) σε υπηρεσίες και προϊόντα του τουριστικού τομέα για όλο το 2021. Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι και η υλοποίηση παγκόσμιας καμπάνιας για το επαναλανσάρισμα της Ευρώπης ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού.
ΠΗΓΗ: /ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ντροπή», έγραψε χαρακτηριστικά η σύζυγος του πρωθυπουργού
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 82 ετών
Δημοσίευμα παρουσίαζε την κόρη του πρωθυπουργού να έχει επιστρέψει με ιδιωτικό τζετ και κόστος 50.000 ευρώ
Η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ μετά την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή
Ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας – Επενδύσεις +9%, μισθοί +6,6% και βελτίωση εμπορικού ισοζυγίου
Kαταβάλλονται 70 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.