Visual Browsing
Βουτιά 9,47% για τη μετοχή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Βουτιά 9,47% για τη μετοχή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Για μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κάνει λόγο η διοίκηση
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δραματικές απώλειες είχε η μετοχή της ΔΕΗ στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Η μετοχή της κατέγραψε βουτιά 9,47%, κλείνοντας με κεφαλαιοποίηση στα 478 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 815,99 μονάδες (πτώση 0,78%), με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 36 εκατ. ευρώ. Ο όγκος ανήλθε στα 32 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 35.000 τεμάχια.

Με τη σημερινή της πτώση η μετοχή της ΔΕΗ έχει χάσει πάνω από το 1/5 της αξίας της. Νωρίτερα, η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης έκανε λόγο για επίθεση «υπο-τιμητικής κερδοσκοπίας» και «μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων».

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΔΕΗ κάνει λόγο για προσπάθεια δυσφήμισης της εταιρείας μέσω μπαράζ «αρνητικών δημοσιευμάτων».  

Σχετικα
Χατζηδάκης: Ως το τέλος Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για ΔΕΗ-ΔΕΠΑ
Χατζηδάκης: Ως το τέλος Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για ΔΕΗ-ΔΕΠΑ

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Είναι φανερό πως πέφτουν στο κενό οι κατά καιρούς εκκλήσεις μας ότι η ΔΕΗ, ως εθνικό
κεφάλαιο, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με κριτική μεν και με προτάσεις, αλλά προπαντός με υπευθυνότητα, μακριά από σκοπιμότητες της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας.Είναι φαίνεται αδιάφορο σε ορισμένους αν έτσι, εκτός των άλλων, τροφοδοτείται η υποτιμητική κερδοσκοπία σε βάρος των μετόχων - ιδίως των μικρών.

Ωστόσο, η ίδια η επιχείρηση, πέρα από πρόσκαιρες επικοινωνιακές εντυπώσεις, θα ξεπεράσει αλώβητη και αυτήν την επίθεση. Τελευταία επίθεση -αποκορύφωμα(;)- το πρόσφατο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας με «αποκαλύψεις» τόσο για το Business Plan που εκπονεί η McKinsey, όσο και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες ως προς την αναχρηματοδότηση του κοινοπρακτικού δανείου των 1,3 δισ. ευρώ.

Σχετικα
Χατζηδάκης για ψήφο αποδήμων: Ελπίζω ο Τσίπρας να αλλάξει στάση
Χατζηδάκης για ψήφο αποδήμων: Ελπίζω ο Τσίπρας να αλλάξει στάση

Για μεν το πρώτο, το οποίο στηρίζεται σε διαρροές παλαιού κειμένου εργασίας της McKinsey,πέραν της ανευθυνότητας, με την αποσπασματική και επιλεκτική αναφορά για να «προκύψουν» τα συμπεράσματα που επιθυμούν οι ίδιοι, δεν προστίθεται τίποτε καινούριο.

Απεναντίας, υπολείπεται των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα με υπευθυνότητα η ίδια η Επιχείρηση ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017. Αποτελέσματα που η ψύχραιμη και αντικειμενική οικονομική ανάλυση αξιολόγησε στις σωστές τους διαστάσεις, επιβεβαιώνοντας τις θέσεις της Διοίκησης, γεγονός που αποτυπώθηκε στο Χρηματιστήριο πριν εκδηλωθεί η επίθεση υποτιμητικής κερδοσκοπίας.

Με την ολοκλήρωση του Επιχειρηματικού και Στρατηγικού Σχεδίου σε λίγες μέρες, η επιχείρηση θα ενημερώσει υπεύθυνα και διεξοδικά όλους τους ενδιαφερόμενους,
εργαζομένους, μετόχους και γενικά την επενδυτική κοινότητα και την κοινωνία. Τονίζουμε
πάντως εμφατικά ότι αντίθετα με το «συμπέρασμα» του δημοσιεύματος και τις
συνεπαγόμενες εντυπώσεις, με το Business Plan προσδιορίζονται όλες οι βασικές παράμετροι, κατευθύνσεις και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες όχι για τη βιωσιμότητα αλλά για την προσαρμογή της ΔΕΗ στις νέες συνθήκες και την ανάπτυξη και ισχυροποίησή της.

Κατευθύνσεις που επικυρώνουν τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες της επιχείρησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, η αποσπασματική παράθεση ξεπερασμένων στοιχείων δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Θα συνιστούσαμε λοιπόν την επιβαλλόμενη σοβαρότητα, εκτός εάν κάποιοι νομίζουν ότι η αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 1,3 δισ. ευρώ είναι, ιδιαίτερα στις μέρες μας, υπόθεση ρουτίνας. Πάντως, ας μην «ανησυχούν». Η υπόθεση, όπως έχουμε δηλώσει, εξελίσσεται θετικά.

Υπομονή λίγες μέρες ακόμη. Και τότε κάποιοι, για μια ακόμη φορά θα εκτεθούν.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5