TV + Series

Έφυγε από τη ζωή η Ντίνα Κώνστα

Από την Ελεύθερη Σκηνή στη θρυλική «Ντένη Μαρκορά»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντίνα Κώνστα
Ντίνα Κώνστα © NDP

Ντίνα Κώνστα: Πέθανε στα 83 της χρόνια η ηθοποιός - Η ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα - Οι ρόλοι στους οποίους τη λατρέψαμε

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, η θρυλική «Ντένη Μαρκορά» της σειράς «Δύο ξένοι». 

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. 

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο ! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η αστείρευτη χιουμορίστα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί.. Ντινακι μας , που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνείες στο Θέατρο κι ανεπανάληπτες δημιουργίες κάθε είδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας. 

ntina_konsta.jpg

 

Ποια ήταν η Ντίνα Κώνστα

Η Ντίνα (Κωνσταντίνα) Κώνστα γεννήθηκε στη Σάμο στις 31 Δεκεμβρίου 1938. 

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας». Ωστόσο, αγαπήθηκε από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Nteni Markora Atakes Collection Part I

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Έχει δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή είναι αυτοκαταστροφικό άτομο.

(Μερος 3o) Γιολαντα Ραγια - Δις εξαμαρτειν

Πριν από δύο μήνες είχε γίνει γνωστό ότι η Ντίνα Κώνστα έχει άνοια. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» ανέφερε ότι βρισκόταν σε ίδρυμα της Αθήνας για ηλικιωμένους, ενώ είχε στο πλευρό της την αγαπημένη της ανιψιά. Η ηθοποιός με το ξέσπασμα του κορωνοϊού είχε εγκαταλείψει το σπίτι της στο Παγκράτι και είχε φύγει εκτός Αθηνών. 

Ντίνα Κώνστα: Το αντίο της Εβελίνας Παπούλια

Η Εβελίνα Παπούλια θέλησε να αποχαιρετήσει την Ντίνα Κώνστα μέσα από μία ανάρτησή της στο Instagram. Οι δύο ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί για δύο χρόνια στη σειρά «Δύο Ξένοι». 

«Καλό ταξίδι Ντίνα μου ! Για εμένα αυτή η φωτογραφία είσαι εσύ!! Το καθαρό βλέμμα το τσιγάρο στο χέρι το καυστικό χιούμορ την ντόμπρα προσωπικότητα! Σ αγαπώ!!! Καλό ταξίδι όμορφη…. Με έμαθες τόσα πολλά! Σε ευχαριστώ!», έγραψε η Εβελίνα Παπούλια.

 

 

 

Ντίνα Κώνστα: Πώς την αποχαιρέτησε το Mega

«Μαζί της γελάσαμε, γοητευθήκαμε, βάλαμε τις ατάκες με το μοναδικό της ύφος στην καθημερινότητά μας. Η Ντένη Μαρκορά των Δύο Ξένων του MEGA δε μένει πια εδώ. Θα μείνει στις καρδιές μας ως σύμβολο μιας εποχής, με τους ρόλους της στις πιο δημοφιλείς σειρές της δεκαετίας του ’90 να γράφουν ιστορία. Η Ντίνα Κώνστα έφυγε το πρωί όπως έζησε. Αθόρυβα, διακριτικά. Περνούσε το τελευταίο διάστημα έναν Γολγοθά που λίγοι γνώριζαν, έχοντας βρεθεί αντιμέτωπη με τη δοκιμασία της άνοιας σε ίδρυμα των βορείων προαστίων», αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ που πρόβαλε το Mega. 

 

 

 

To Υπ. Πολιτισμού για την Ντίνα Κώνστα: «Υπήρξε από τις σπουδαιότερες καρατερίστες»

«Με τη χαρακτηριστική της φωνή, με την ξεχωριστή εκφραστικότητά της, με τη μαχητική της προσωπικότητα και το ήθος της, η Ντίνα Κώνστα υπήρξε μια από τις σημαντικότερες καρατερίστες του ελληνικού θεάτρου», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της απώλειας της ηθοποιού.  «Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του θεάτρου σφράγισε ρόλους και δημιούργησε περσóνες στην τηλεόραση που έκλεβαν κάθε σκηνή και έγιναν οργανικό μέρος της νεοελληνικής ποπ κουλτούρας», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

«Με τη χαρακτηριστική της φωνή, με την ξεχωριστή εκφραστικότητά της, με τη μαχητική της προσωπικότητα και το ήθος της, η Ντίνα Κώνστα υπήρξε μια από τις σημαντικότερες καρατερίστες του ελληνικού θεάτρου, ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της. Με στέρεες βάσεις από τους διδασκάλους της, τη θεατρική της παιδεία και την αγάπη των ανθρώπων που την πίστεψαν από τα πρώτα της βήματα, τη Μαίρη Αρώνη, τον Μάνο Κατράκη, τον Κώστα Μουσούρη, υπηρέτησε με πάθος το θέατρο, ως ουσιαστικό στέλεχος πολλών θιάσων. Στήριξε για χρόνια το Εθνικό Θέατρο με τις ερμηνείες της και στη συνέχεια έκανε μια άλλη δυναμική καριέρα, στην τηλεόραση. Ερμηνεύοντας χαρακτηριστικούς ρόλους, κόντρα σε ό,τι είχε κάνει μέχρι τότε στο θέατρο, αλλά με το μοναδικό ταλέντο της, έγινε μία από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς ηθοποιούς της τηλεόρασης. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της, στους συναδέλφους της και στους πολλούς φίλους της», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη

«Το κοινό αγάπησε την Ντίνα Κώνστα τόσο από τις αμέτρητες θεατρικές της παραστάσεις όσο και από τις ιδιαίτερα δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές την περίοδο της άνθησης της ιδιωτικής τηλεόρασης. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του θεάτρου σφράγισε ρόλους και δημιούργησε περσóνες στην τηλεόραση που έκλεβαν κάθε σκηνή και έγιναν οργανικό μέρος της νεοελληνικής ποπ κουλτούρας. Ηθοποιός με ξεχωριστό ταλέντο, άποψη και ήθος, μαχητική αγωνίστρια, αγαπημένη και στοργική συνάδελφος για όσους συνεργάστηκαν μαζί της. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και στους φίλους της», δήλωσε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ