TV + Series

Ο δημιουργός του «The Wire» δεν κάνει γυρίσματα στο Τέξας

Αιτία της αντίδρασης ο νόμος κατά των αμβλώσεων που ψηφίστηκε προσφάτως στη πολιτεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O δημιουργός του The Wire, Nτειβιντ Σάιμον
O δημιουργός του The Wire, Nτειβιντ Σάιμον © Getty Images

Ο σεναριογράφος της διακεκριμένης σειράς «TheWire» ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνει γυρίσματα στο Τέξας λόγω της επιβολής του νόμου κατά των αμβλώσεων.

O δημιουργός της διακεκριμένης σειράς «TheWire», Ντέιβιντ Σάιμον μοιράστηκε την απόφαση του να μην πραγματοποιήσει στο Ντάλας του Τέξας τα γυρίσματα που σχεδίαζε να κάνει για μια νέα σειρά- αυτή τη φορά- ντοκιμαντέρ. Η αντίδραση του αφορά ο νόμος κατά των αμβλώσεων που ψηφίστηκε προσφάτως στη πολιτεία του Τέξας

«Κύριο μέλημα μου είναι να διασφαλίσω τις πολιτικές ελευθερίες για κάθε εργαζόμενο σε αυτή την παραγωγή. Έστω και μια εργαζόμενη να θέλει να αποφασίζει για τη ζωή της αλλά το αρνείται ή το ποινικοποιεί έστω κι ένας νόμος, η προσπάθεια μας σκοπό έχει να την βοηθήσει να ασκήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και γι’ αυτό θα πάμε να κάνουμε αλλού γυρίσματα».

 

 

Το τουίτ του Σάιμον προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του Γραφείου Κινηματογράφου του Ντάλας το οποίο απάντησε ότι «οι νόμοι της Πολιτείας δεν εκφράζουν τον πληθυσμό της. Εξαιρώντας το Ντάλας από τα κινηματογραφικά σχέδια σας αδικείτε όσους ζουν εδώ. Χρειαζόμαστε δημιουργικούς, παραγωγικούς ανθρώπους να μένουν εδώ και να ψηφίζουν και όχι να εξαναγκάζονται να φύγουν επειδή δεν θα μπορούν να ζήσουν».

Ο νέος νόμος κατά των αμβλώσεων του Τέξας απαγορεύει την διακοπή της κύησης σχεδόν από την έκτη εβδομάδα δίνοντας τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε πολίτη στο Τέξας να κάνει μήνυση στον γιατρό και σε όποιον άλλον βοηθήσει μια γυναίκα να διακόψει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Θεωρείται δε ο πιο σημαντικός νόμος κατά των αμβλώσεων που πέρασε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ από το 1973 κι έπειτα.

Το ντοκιμαντέρ του Σάιμον, για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από το HBO, ούτε έκανε κάποιο σχόλιο για το θέμα που έχει δημιουργηθεί. Αρκέστηκε να σημειώσει ότι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας αυτή την περίοδο δουλεύει τη μίνι σειρά «We Own the City» με θέμα τη διαφθορά στην αστυνομία της Βαλτιμόρης βασισμένη στο βιβλίο «A true story of Crime, Cops and Corruption».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ