- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η Κατερίνα Καινούργιου προκαλεί παγκόσμια αναταραχή
Από το Σουδάν μέχρι την Ουκρανία ασχολούνται με την εκπομπή της!
Στην εκπομπή «Ευτυχείτε» που παρουσιάζει η Κατερίνα Καινούργιου και με την οποία το Open ανοίγει το καθημερινό του πρόγραμμα, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τους ωραιότερους άνδρες του πλανήτη.
Κατά τα ειωθότα, χρησιμοποίησαν μία διεθνή έρευνα, την οποία άρχισαν να σχολιάζουν κάνοντας τα γνωστά πασαλείμματα, δηλαδή χωρίς καμία προετοιμασία. Όταν λοιπόν αντίκρισαν στις υψηλές θέσεις του καταλόγου τον Νοτιοκορεάτη Sehun της boy band EXO, αναρωτήθηκαν «ποιος είναι αυτός ο Κινέζος;» (στην ελληνική τηλεόραση όλοι οι Ασιάτες είναι Κινέζοι) και από την πρόχειρη έρευνα που έκαναν μεταξύ τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι κάποιος που «βάφει τα μαλλιά του κόκκινα»!
Το αρχικό ξάφνιασμα του πάνελ για το γεγονός ότι αυτός ο «περίεργος Κινέζος» ψηφίστηκε ως ωραίο αγόρι, στην επόμενη περίπτωση μεταβλήθηκε σε αγανάκτηση, η οποία, πάλι κατά τα τηλεοπτικά ειωθότα, εκφράστηκε βουτώντας τη γλώσσα στο έλος των ομοφοβικών σχολίων. Με το που εμφανίστηκε η φωτογραφία του τραγουδιστή Kang Daniel, η παρουσιάστρια αναρωτήθηκε «είναι άντρας;», για να εισπράξει πονηρά χαμογελάκια ως απάντηση. «Είστε σίγουροι ότι είναι άντρας;», «Είναι γυναίκα; Είναι άντρας-άντρας;...». Εδώ μπήκαν αποσιωπητικά, τα οποία ακολούθησε η εντελώς άσχετη με τα προηγούμενα διαβεβαίωση «δεν έχω πρόβλημα με τις προτιμήσεις καθενός»!
Είχαν μπει πλέον οι βάσεις και έτσι η συζήτηση εκτραχύνθηκε εντελώς με την εμφάνιση της φωτογραφίας του επίσης κορεάτη τραγουδιστή V. Εδώ ανέλαβε υπηρεσία ο ανοιχτόμυαλος και ειδικός επί της μουσικής πανελίστας DJ Pitsi, ο όποιος πρόπερσι είχε βραβευτεί από το Mad σαν καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης. Η ετυμηγορία του ήταν κάθετη. Βασισμένος στο στοιχείο μίας και μόνο φωτογραφίας, ενημέρωσέ τους υπόλοιπους ότι «αυτός δεν είναι άντρας. Για μένα είναι γυναίκα. Όσοι τον ψήφισαν (για άντρα) δεν βλέπουν καλά»!
Υπό κανονικές συνθήκες ο διάλογος θα είχε ξεχαστεί και η εκπομπή θα απασχολούσε μόνο όσους ενδιαφερόνταν για το σκετς των «Διλημμάτων», όπου επαναλαμβανόταν το γνωστό σενάριο, δηλαδή μία πεθερά βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με τη νύφη της. Έλα όμως που εκείνη την ημέρα τα σχολεία ήταν κλειστά, οπότε έτυχε να παρακολουθούν το πρόγραμμα και κάποιοι οι οποίοι γνώριζαν για τη διεθνή μουσική περισσότερα από τους βραβευμένους πανελίστες. Το βίντεο κυκλοφόρησε στο YouTube, αμέσως μεταφράστηκε στα αγγλικά και ακολούθησε καταιγισμός αρνητικών-επιθετικών-προσβλητικών σχολίων από τους θυμωμένους απανταχού θαυμαστές των καλλιτεχνών. Ήταν η αρχή του πολέμου.
Στο μεταφρασμένο βίντεο δόθηκαν τα στοιχεία των social media που χειρίζεται η Κατερίνα Καινούργιου και αμέσως πνίγηκαν από επιθέσεις τόσο πολυπληθείς, που όμοιές τους δεν έχουν ξαναϋπάρξει σε ελληνικούς λογαριασμούς! Όλες οι φωτογραφίες της παρουσιάστριας στο Instagram, ακόμα και οι πιο παλιές και άσχετες, συνοδεύτηκαν από αναρτήσεις σε δεκάδες γλώσσες, οι οποίες απαιτούσαν άμεση συγγνώμη. Μπροστά στο τσουνάμι της λαϊκής οργής, η Καινούργιου υποχρεώθηκε να εκδόσει (στα αγγλικά!) την άποψή της για τον «σεβασμό στην κουλτούρα του κάθε λαού» και να αποδώσει τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή της σε «χιουμοριστικό σχολιασμό», που μάλιστα «έγινε αφορμή να γνωρίσω ένα μουσικό φαινόμενο που δεν γνώριζα». Ποιος είδε τους followers και δεν τους φοβήθηκε. Μόνο στο Instagram αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχόλια που αγγίζουν τις 40.000, διεθνοποιώντας την παρουσιάστρια, αλλά όχι με τον καλό τρόπο. Την ειρωνεύονται, την προσβάλλουν, την απειλούν.
ΥΓ1: Η ελληνική τηλεόραση αδυνατεί να συμβαδίσει με τη γενικευμένη ευαισθησία που αφορά σε θέματα τα οποία συνδέονται με κάθε είδους ρατσισμό. Αυτοί που έχουν δημόσιο λόγο με άνεση αφήνουν εύκολα υπονοούμενα ή περνούν σε χοντροκομμένες ομοφοβικές επιθέσεις, χωρίς να λογαριάζουν ότι έτσι διατηρούν ένα κλίμα που δεν αρμόζει σε πολιτισμένες κοινωνίες. Όταν προβάλλονται ταινίες με τίτλο «τον αράπη και αν τον πλένεις», όταν ο αντιπρόεδρος του Αlpha και ευαισθητοποιημένος αριστερός Βερύκιος αποκαλεί τον Αύγουστο Κορτώ «Αυγουστίνα» και όταν στις αναμεταδόσεις από τη Βουλή βλέπουμε πολιτικούς αρχηγούς να καταγγέλλουν ότι οι αντίπαλοί τους επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές στάσεις, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό να προκύπτουν συζητήσεις σαν την επίμαχη. Η προοπτική του περιορισμού τους είναι τόσο ουτοπική, όσο το να ζητήσεις από τους πανελίστες να γνωρίζουν τα θέματα τα οποία σχολιάζουν.
ΥΓ2: Το χιούμορ δεν είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ που εξαγνίζει τα πάντα. Επίσης δεν χρειάζεται να το επικαλείσαι εκεί που δεν υπάρχει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στον Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Άδωνι Γεωργιάδη
Η «Λωξάντρα» ήταν η τελευταία ασπρόμαυρη τηλεοπτική σειρά η οποία προβλήθηκε από την ΕΡΤ το 1980
Η ηθοποιός αναρρώνει σε κέντρο αποκατάστασης – Το ατύχημα και ο σοβαρός τραυματισμός στη σπονδυλική στήλη
Από την επιτυχία του Breaking Bad μέχρι τη δράση του για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ο RJ Mitte άφησε το δικό του αποτύπωμα
Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον τηλεοπτικό σταθμό
Το αιχμηρό σχόλιο μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Η μαγική στιγμή που άλλαξε τα πάντα και την έκανε να χορέψει καταπληκτικά στο πρώτο live
Τα αστεία για τις σχέσεις της ηθοποιού
Ανοιχτό κάλεσμα για 500 κομπάρσους που θέλουν να συμμετάσχουν
Φινάλε έκανε το βράδυ της Τετάρτης η σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια
Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023 σε ηλικία 54 ετών, από τις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης
Η χιουμοριστική πρόταση του παρουσιαστή και η απάντηση του δημάρχου της Νέας Υόρκης
Η τηλεοπτική Κέλι Καπόφσκι μίλησε για τα δικαιώματα
Η πρωταγωνίστρια και εκτελεστική παραγωγός του «Lioness» μίλησε για τις εξαντλητικές απαιτήσεις της σειράς
Ο Ένγκιν Μπάλαμπαν στην 6η και τελευταία σεζόν με φόντο την Ελλάδα
ΠΡΟΣΟΧΗ: SPOILERS – και επίσης μην τη δείτε, τρώγοντας
Η ατάκα που ξεχώρισε στο νέο τρέιλερ της όγδοης σεζόν του «The Kardashians»
Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα με τους νικητές της 78ης απονομής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.