Visual Browsing
Η Κατερίνα Καινούργιου προκαλεί παγκόσμια αναταραχή
TV SHOW

Η Κατερίνα Καινούργιου προκαλεί παγκόσμια αναταραχή

Από το Σουδάν μέχρι την Ουκρανία ασχολούνται με την εκπομπή της!

Στην εκπομπή «Ευτυχείτε» που παρουσιάζει η Κατερίνα Καινούργιου και με την οποία το Open ανοίγει το καθημερινό του πρόγραμμα, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τους ωραιότερους άνδρες του πλανήτη.

Κατά τα ειωθότα, χρησιμοποίησαν μία διεθνή έρευνα, την οποία άρχισαν να σχολιάζουν κάνοντας τα γνωστά πασαλείμματα, δηλαδή χωρίς καμία προετοιμασία. Όταν λοιπόν αντίκρισαν στις υψηλές θέσεις του καταλόγου τον Νοτιοκορεάτη Sehun της boy band EXO, αναρωτήθηκαν «ποιος είναι αυτός ο Κινέζος;» (στην ελληνική τηλεόραση όλοι οι Ασιάτες είναι Κινέζοι) και από την πρόχειρη έρευνα που έκαναν μεταξύ τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι κάποιος που «βάφει τα μαλλιά του κόκκινα»! 

Το αρχικό ξάφνιασμα του πάνελ για το γεγονός ότι αυτός ο «περίεργος Κινέζος» ψηφίστηκε ως ωραίο αγόρι, στην επόμενη περίπτωση μεταβλήθηκε σε αγανάκτηση, η οποία, πάλι κατά τα τηλεοπτικά ειωθότα, εκφράστηκε  βουτώντας τη γλώσσα στο έλος των ομοφοβικών σχολίων. Με το που εμφανίστηκε η φωτογραφία του τραγουδιστή Kang Daniel, η παρουσιάστρια αναρωτήθηκε «είναι άντρας;», για να εισπράξει πονηρά χαμογελάκια ως απάντηση. «Είστε σίγουροι ότι είναι άντρας;», «Είναι γυναίκα; Είναι άντρας-άντρας;...». Εδώ μπήκαν αποσιωπητικά, τα οποία ακολούθησε η εντελώς άσχετη με τα προηγούμενα διαβεβαίωση «δεν έχω πρόβλημα με τις προτιμήσεις καθενός»!

Είχαν μπει πλέον οι βάσεις και έτσι η συζήτηση εκτραχύνθηκε εντελώς με την εμφάνιση της φωτογραφίας του επίσης κορεάτη τραγουδιστή V. Εδώ ανέλαβε υπηρεσία ο ανοιχτόμυαλος και ειδικός επί της μουσικής πανελίστας DJ Pitsi, ο όποιος πρόπερσι είχε βραβευτεί από το Mad σαν καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης. Η ετυμηγορία του ήταν κάθετη. Βασισμένος στο στοιχείο μίας και μόνο φωτογραφίας, ενημέρωσέ τους υπόλοιπους ότι «αυτός δεν είναι άντρας. Για μένα είναι γυναίκα. Όσοι τον ψήφισαν (για άντρα) δεν βλέπουν καλά»!

Σχετικα
Το πιο σύντομο ανέκδοτο: House of Fame!
Το πιο σύντομο ανέκδοτο: House of Fame!

Υπό κανονικές συνθήκες ο διάλογος θα είχε  ξεχαστεί και η εκπομπή θα απασχολούσε μόνο όσους ενδιαφερόνταν για το σκετς των «Διλημμάτων», όπου επαναλαμβανόταν το γνωστό σενάριο, δηλαδή μία πεθερά βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με τη νύφη της. Έλα όμως που εκείνη την ημέρα τα σχολεία ήταν κλειστά, οπότε έτυχε να παρακολουθούν το πρόγραμμα και κάποιοι οι οποίοι γνώριζαν για τη διεθνή μουσική περισσότερα από τους βραβευμένους πανελίστες. Το βίντεο κυκλοφόρησε στο YouTube, αμέσως μεταφράστηκε στα αγγλικά και ακολούθησε καταιγισμός αρνητικών-επιθετικών-προσβλητικών σχολίων από τους θυμωμένους απανταχού θαυμαστές των καλλιτεχνών. Ήταν η αρχή του πολέμου.

BTS,EXO and WANNAONE insulted in 'eutixeite" greek tv program!! [ TURN CC ON ]

Στο μεταφρασμένο βίντεο δόθηκαν τα στοιχεία των social media που χειρίζεται η Κατερίνα Καινούργιου και αμέσως πνίγηκαν από επιθέσεις τόσο πολυπληθείς, που όμοιές τους δεν έχουν ξαναϋπάρξει σε ελληνικούς λογαριασμούς! Όλες οι φωτογραφίες της παρουσιάστριας στο Instagram, ακόμα και οι πιο παλιές και άσχετες, συνοδεύτηκαν από αναρτήσεις σε δεκάδες γλώσσες, οι οποίες απαιτούσαν άμεση συγγνώμη. Μπροστά στο τσουνάμι της λαϊκής οργής, η Καινούργιου υποχρεώθηκε να εκδόσει (στα αγγλικά!) την άποψή της για τον «σεβασμό στην κουλτούρα του κάθε λαού» και να αποδώσει τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή της σε «χιουμοριστικό σχολιασμό», που μάλιστα «έγινε αφορμή να γνωρίσω ένα μουσικό φαινόμενο που δεν γνώριζα». Ποιος είδε τους followers και δεν τους φοβήθηκε. Μόνο στο Instagram αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχόλια που αγγίζουν τις 40.000, διεθνοποιώντας την παρουσιάστρια, αλλά όχι με τον καλό τρόπο. Την ειρωνεύονται, την προσβάλλουν, την απειλούν.

Σχετικα
Podcast: Σας ευχαριστούμε, ω πρωινάδικα!
Podcast: Σας ευχαριστούμε, ω πρωινάδικα!

ΥΓ1: Η ελληνική τηλεόραση αδυνατεί να συμβαδίσει με τη γενικευμένη ευαισθησία που αφορά σε θέματα τα οποία συνδέονται με κάθε είδους ρατσισμό. Αυτοί που έχουν δημόσιο λόγο με άνεση αφήνουν εύκολα υπονοούμενα ή περνούν σε χοντροκομμένες ομοφοβικές επιθέσεις, χωρίς να λογαριάζουν ότι έτσι διατηρούν ένα κλίμα που δεν αρμόζει σε πολιτισμένες κοινωνίες. Όταν προβάλλονται ταινίες με τίτλο «τον αράπη και αν τον πλένεις», όταν ο αντιπρόεδρος του Αlpha και ευαισθητοποιημένος αριστερός Βερύκιος αποκαλεί τον Αύγουστο Κορτώ «Αυγουστίνα» και όταν στις αναμεταδόσεις από τη Βουλή βλέπουμε πολιτικούς αρχηγούς να καταγγέλλουν ότι οι αντίπαλοί τους επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές στάσεις, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό να προκύπτουν συζητήσεις σαν την επίμαχη. Η προοπτική του περιορισμού τους είναι τόσο ουτοπική, όσο το να ζητήσεις από τους πανελίστες να γνωρίζουν τα θέματα τα οποία σχολιάζουν. 

ΥΓ2: Το χιούμορ δεν είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ που εξαγνίζει τα πάντα. Επίσης δεν χρειάζεται να το επικαλείσαι εκεί που δεν υπάρχει.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5