Θεατρο - Οπερα

Off Off Athens: Επιστρέφει τον Ιούνιο στο Επί Κολωνώ

Άνοιξε η κατάθεση συμμετοχών. Οι παραστάσεις που θα ξεχωρίσουν θα ενταχθούν στον προγραμματισμό του Επί Κολωνώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φεστιβάλ Off Off Athens 12 στο Επί Κολωνώ

Φεστιβάλ Off Off Athens 12: Κάλεσμα συμμετοχής για θεατρικές ομάδες από το Επί Κολωνώ

Χρειάστηκε να περιμένει λίγο παραπάνω, αλλά το Off Off Athens επιστρέφει για δωδέκατη χρονιά τον προσεχή Ιούνιο στο θέατρο Επί Κολωνώ. Αδέσμευτο και πλουραλιστικό, απευθύνεται σε νέα θεατρικά σχήματα και έχει δώσει βήμα σε μια σειρά νέων δημιουργών ανεξαρτήτως είδους, φόρμας και θεματικής. Από το καλοκαίρι του 2008 και την πρώτη του διοργάνωση περισσότεροι από 32.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τη δουλειά 300 ομάδων και 2300 καλλιτεχνών.

Στόχος του Off Off Athens είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέες ομάδες και καλλιτέχνες να δείξουν τη δουλειά τους, να μπορέσουν να εκφραστούν χωρίς το άγχος της επιλογής, της διάκρισης και του ταμείου και ταυτόχρονα να συμμετάσχουν σε έναν δημιουργικό διάλογο ανταλλαγής και ελεύθερης έκφρασης. Μια πρωτοβουλία που φαντάζει ακόμα πιο ουσιαστική σε μία περίοδο που οι ευκαιρίες για τους νέους καλλιτέχνες είναι - λόγω της πανδημίας και των αποτελεσμάτων της - περιορισμένες. Το φεστιβάλ διαθέτει τον χώρο, την τεχνική υποστήριξη και την επικοινωνία για τις παραστάσεις. Εφόσον διακριθούν παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα ενταχθούν στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του θεάτρου για την περίοδο 2022-2023.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο Off Off Athens

Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να υποβάλλουν την πρότασή τους με πλήρες καλλιτεχνικό σκεπτικό. Οι ομάδες να αποτελούνται ως επί το πλείστον από επαγγελματίες του χώρου ή σπουδαστές δραματικών σχολών. Δεκτές γίνονται, επίσης, ερασιτεχνικές ομάδες με σχετική εμπειρία. Δεν τίθεται θέμα συγκεκριμένου αριθμού ηθοποιών επί σκηνής. Η διάρκεια της προτεινόμενης παράστασης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 70 λεπτά και θα πρέπει να παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του θεάτρου 2105138067 για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να παραλάβουν την αίτηση συμμετοχής. Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν μέχρι την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση xkolono@otenet.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ