Μουσικη

The Hellacopters και Blues Pills στο Release Athens 2022

Δύο σπουδαίες rock μπάντες πλαισιώνουν τους Clutch, μαζί με τους εκρηκτικούς Deaf Radio και ΛΔΛΜ

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία με τα μέλη των Hellacopters.

Το Release Athens υποδέχεται τους The Hellacopters και τους Blues Pills, την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, στην Πλατεία Νερού.

Στο φετινό φεστιβάλ του Release Athens θα παρελάσει μία σειρά με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής. Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για τους Iggy Popp, Nick Cave, Parov Stelar, Manowar, London Grammar, Liam Gallagher, Judas Priest, Slipknot και Clutch. Οι τελευταίες προσθήκες έχουν να κάνουν με δυο συγκροτήματα από τη Σουηδία, τα οποία θα πλαισιώσουν τους Clutch στις 19 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού. Αυτά δεν είναι άλλα από τους The Hellacopters και Blue Pills. Μαζί τους στη σκηνή θα βρεθούν οι Deaf Radio και ΛΔΛΜ.

Φωτογραφία με τα μέλη των Hellacopters.

Το συγκεκριμένο lineup σίγουρα υπόσχεται μία βραδιά γεμάτη rock στην Αθήνα και σίγουρα συγκαταλέγεται μέσα στις πολυαναμενόμενες του φετινού καλοκαιριού.

Οι Hellacopters πρόκειται για μία καθ’ ομολογία garage ροκ μπάντα από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Ιδρύθηκε το 1994 από τους  από τους Nicke Andersson (φωνή και κιθάρα), Dregen (κιθάρα), Kenny Håkansson (μπάσο) και Robert Eriksson (drums). Αυτή η δουλειά δεν ήταν η πρώτη για τους Andersson και Dregen, καθώς είχαν ήδη γράψει μουσικά χιλιόμετρα με τη death metal μπάντα Entombed και τους Backyard Babies αντίστοιχα. Μάλιστα ο Dregen υπήρξε συνιδρυτής εκτός από κιθαρίστας των Backyard Babies.

By The Grace Of God

Το συγκρότημα βρίσκεται στις συνειδήσεις του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια ως ένα από τα επιδραστικότερα ροκ συγκροτήματα της γενιάς τους με πολλά βραβεία όπως Grammy και Kerrang. Μαζί με το έτερο σουηδικό συγκρότημα The Hives, πρόκειται για τους πιο γνωστούς εκπροσώπους του είδους. Τα τραγούδια τους σε online πλατφόρμες έχουν εκατομμύρια streams και views, έχουν περιοδεύσει με θρυλικά συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones, ZZ Top, Kiss, Black Sabbath και Foo Fighters. Η δισκογραφία τους είναι γεμάτη με κλασικά άλμπουμ όπως τα garage punk “Supershitty To The Max!” (1996) και“Payin’ The Dues” (1997), τα αυθεντικά rock ‘n’ roll “Grande Rock” (1999) και “High Visibility” και μια τεράστια λίστα σπουδαίων τραγουδιών όπως “Killing Allan”, “Tab”, “The Electric Index Eel”, “Soul Seller” και πολλά ακόμα.

I'm In The Band

Τα 8 χρόνια που πέρασαν έπειτα από τη σύντομη διάλυση τους, φάνηκαν σαν αιώνας για τους fans του συγκροτήματος. Το 2016 επανενώθηκαν με τις εμφανίσεις τους να χαρακτηρίζονται πιο δυναμικές από ποτέ. Έχουν πάρει μέρος σε μεγάλα φεστιβάλ όπως τα Sweden Rock, Psycho Las Vegas, Hellfest, Roskilde. Οι Hellacopters αποτελούσαν για πολλούς φίλους τους στην Ελλάδα ένα μεγάλο απωθημένο σε ό,τι έχει να κάνει με τις ζωντανές εμφανίσεις, διότι δεν είχαν ξαναεμφανιστεί στη χώρα μας.

Μαζί τους θα βρίσκονται και οι Blue Pills, που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον χώρο. Μία συνάντηση στις ΗΠΑ ανάμεσα στην Eline Larson και τους Zack Anderson, Cory Berry από τους γνωστούς Radio Moscow το 2011, έφερε την πρώτη ηχογράφηση μερικών demos για το συγκρότημα σε πρώιμη φάση. Έπειτα ακολούθησαν οι live εμφανίσεις σε διάφορα φεστιβάλ όπως για παράδειγμα τα Download, Rock am Ring και Wacken Open Air.

Φωτογραφία με τα μέλη των Blue Pills.

Ο πρώτος τους ομώνυμος δίσκος τους έβαλε ανάμεσα στα πιο γνωστά συγκροτήματα του είδους και ο δεύτερος με τίτλο “Lady in Gold”, κατέκτησε το #1 στη Γερμανία. Το 2020, κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο, “Holy Moly!”, το οποίο γνώρισε την αποθέωση από τους κριτικούς χάρη στον αυθεντικό ροκ ήχο, που συνήθως λείπει από τα σύγχρονα συγκροτήματα και τη φωνή της Eline Larson που πολλοί ήδη συγκρίνουν με τη Janis Joplin και την Amy Winehouse.

BLUES PILLS - High Class Woman (OFFICIAL MUSIC VIDEO)


Info

Η προπώληση συνεχίζεται προς 35€. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια, προς 80€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

Ταυτόχρονα, είναι διαθέσιμα δύο διαφορετικά διήμερα εισιτήρια για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ημέρες του Release Athens 2022, κερδίζοντας ένα σημαντικό ποσό:

  • Clutch, The Hellacopters, Blues Pills, Deaf Radio, ΛΔΛΜ (19/7/22, Πλατεία Νερού) + Slipknot, Sepultura & more tba (23/7/22, Πλατεία Νερού) προς 85€ (κέρδος 15€)
  • Clutch, The Hellacopters, Blues Pills, Deaf Radio, ΛΔΛΜ (19/7/22, Πλατεία Νερού) + Iggy Pop, Liam Gallagher, Sleaford Mods, The K’s, The Noise Figures (2/7/22, Πλατεία Νερού) προς 70€ (κέρδος 15€)

Διάθεση εισιτηρίων:

  • Τηλεφωνικά στο 11876
  • Online στα releaseathens.gr και viva.gr
  • Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης


Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

To 2022, το Release Athens στέλνει σε όλους τους φίλους της μουσικής το μήνυμα “Release The Earth From Plastic”. Σε όλες τις ημέρες του φεστιβάλ – και όπου αυτό είναι δυνατό – θα χρησιμοποιηθούν βιοδιασπώμενα / ανακυκλώσιμα υλικά και εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ας ξεκινήσουμε όλοι να κάνουμε έστω τα πρώτα βασικά βήματα ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να βελτιώσουμε τη ζωή μας. 

Μπορείτε να ακολουθήσετε το Release Athens στην επίσημη ιστοσελίδα του ή στους λογαριασμούς σε Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Spotify, και Twitter.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ